İstanbul Emniyeti'nin eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç ve eski Mali Suçlar Şube Müdürü Yakup Saygılı polislikten atıldı.

Daha önce açığa alınan Nazmi Ardıç ve Silivri'de tutuklu bulunan Yakup Saygılı hakklarındaki idari soruşturmanın tamamlanmasıyla meslekten çıkarıldı. Ardıç ve Usulsüz soruşturma yürütmek, üstlerine bilgi vermemek ve silinmesi gereken dinleme kayıtlarını silmemek suçlarından ayrı ayrı ihracına karar verildi.
Kararı Ulusal Kanal'a değerlediren Ardıç "dava açacağım ancak bu aşamadan sonra polisliğe geri dönmeyi düşünmüyorum" dedi.

Karara soruşturma kapsamında hazırlanan polis müfettişlerinin raporundaki tespitler dayanak gösterildi. Nazmi Ardıç, daha önce İstanbul Askeri Casusluk ve Şike gibi kumpas davalarının emniyet soruşturmalarını yöneten Ardıç, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun da polis şefleri arasındaydı.
Casusluk suçlamasıyla Silivri Cezaevi'nde olan eski Mali Suçlar Şube Müdürü Yakup Saygılı daha önce bir başka kapsamında da ihrac edilmişti. Ardıç ve Saygılı hakkında polis müfettişlerinin raporu doğrultusunda aynı suçlamalarla iddianame hazırlanmıştı.  
Editör: TE Bilişim