Karaköy'e tatile gelen İKİ Fransız turist, kültürümüz olan hamamı görmek ve keselenmek amacı ile merak etmekteydi. 2 Fransız turist kadın, sevgilileri ile birlikte gittikleri hamam da erkekler ve bayanların ayrı olduğunu bilmeden farklı yerlere girinc şaşırmışlardı. Hamam odasına girdikten sonra, tacize uğradıklarını ve girişimde de 4 kişinin bulunduğunu sosyal medya üzerinden duyurdular.  İşletmecinin polislerle birlikte içeriye aldığı 2 kadın, kendilerini taciz ettiklerini öne sürdükleri 4 erkeği teşhis etti. Polis de 4 şüpheliyi cinsel taciz iddiasıyla gözaltına aldı. 

HAMAMDA KADIN ERKEK BİR DEDİLER

 İddiaya göre, olay 2 gün evvel Karaköy Tersane Caddesi'ndeki bir hamamda yaşandı. Fransız turistlere kapıda hamamın karma olduğu söylenince, erkek arkadaşları ile içeriye girdiler. Ancak daha akabinde bayanlar , erkek arkadaşlarından ayrılıp, başka bir bölüme alındı. Turistlerin iddiasına göre, burada dört erkek masaj yapmak bahanesiyle kendilerini dahil çamaşırlarına kadar soydu. Kadınlar, sinirlenmelerine rağmen, bundan evvel hamam deneyimi yaşamadıkları için, başlarına gelenlere bir mana veremedi. Olayı daha akabinde Türk arkadaşlarına ifade eden ve Türk hamamı ile ilgili internetteki blogları okuyan bayanlar , taciz edildiklerini anladı.

Yaşadıkları taciz olayını sosyal medya üzerinden duyuran 2 Fransız Turisti geçtiğimiz haftalarda İngiliz bir gazetecinin Türkiye'ye giderseniz tacize uğrarsınız cümlelerini hatırlattı ve ispatladı. 
İstanbul Karaköy'de 20 kişilik grup saat 17.00'de basın açıklaması yapmak üzere hamamın önünde toplandı. İşletmecinin polislerle birlikte içeriye aldığı 2 kadın, kendilerini taciz ettiklerini iddia ettikleri 4 erkeği teşhis ettiler. Kadınlar, polise şikayetçi oldular. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri de 4 şüpheliyi gözaltına aldı.

DHA'nın haberine göre ise; 2 Fransız kadın, olayı sosyal medya üzerinden açıkladı . Bunun üzerine, turistler ve İstanbul'da yaşamını sürdüren yabancı uyruklulardan oluşan 20 kişilik grup öğleden sonra saat 5 'de basın en son yeni açıklaması yapmak üzere hamamın önünde bir araya geldi . İşletmecinin polislerle beraber içeriye aldığı 2 kadın, kendilerini taciz ettiklerini iddia ettikleri 4 erkeği teşhis ettiler. Kadınlar, polise şikayetçi oldular. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri de 4 şüpheliyi tutukladı


Editör: TE Bilişim