İstanbul'da 2001 yılından bu yana süregelen Deniz ve Sedef kardeşlerin kaybolma sırları çözüldü. 14 yıl önce İstanbul Pendik'te dışarı çıkan 8 ve 6 yaşındaki iki kardeşten bir daha haber alınamamıştı. 2001 yılında kaybolan bu iki kardeşe ne olduğu henüz ortaya çıktı. 12 yaşında olan görgü tanığı o zamanlarda katili belirlemek için robot rasmini polislere anlatımıyla oluşturulmuş, kaybolan kızların anneleri de babasının sevgilisinden şüphelendiği ve iki kardeşi o öldürdü düşüncesiyle G.G. gözaltına alındı ve görgü tanığının itirafı ile de tutuklandı. 

İstanbul Pendik'te 23 Aralık 2001 günü ekmek almak için evden çıkan 8 yaşındaki Derya ve 6 yaşındaki Deniz Güldane aradan geçen vakite rağmen evlerine dönmemesi üzerine anne Ayten Çavuşlar durumu polise bildirmişti. Durumun polise bildirilmesi bile 14 yıldır iki kız kardeşe ne olduğunu ortaya çıkaramamıştı. Çocuklarını arayan anne Ayten Çavuşlar her yere başvurmuştu. Çocuklarının, boşanmak üzere olduğu eşi tarafından kaçırıldığını iddia etti. Çocuklar bir türlü bulunamamaktaydı. 

Geçtiğimiz gün polise müracaat eden 25 yaşındaki görgü tanığı,  aradan geçen 14 yıldan sonra iki kardeşi babalarının sevgilisinin öldürdüğünü ifade vermiş ve kardeşlerin istanbul Pendikte öldürüldükleri gün, babalarının sevgilisi tarafından konteynara 2 poşet taşıdığını ve kendisinde de yardım istediğini söylemişti. o zmanlar yaşının küçük olduğunu ve korkusundan dakimseye anlatamadığını belirten görgü tanığı siyah poşetleri kendilerinin çöpe attığını da itiraf etti. 

Şüpheli olarak gördüğü Deniz ve Sedef kardeşlerin üvey annelerini şikayet etmesi üzerine dün gözaltına alınan G.G. tutuklanarak hapishaneye gönderildi. 

konteynara beraber cesetleri atııklarını savunan görgü tanığının, polise verdiği ifade ile, kendisinden yardım isteyen kadının davranışlarının çok garip ve aralarında kalması için de ısrar ettiğini savundu. 2001 yılında Derya ve Deniz ' in babalarıyla ilişki yaşayan, eski sevgili, üvey anne G.G., çocukların babalarıyla evlenmenin tek yolu ortadan kadırılmaları olduğu ve iki kardeşin aralarında engel olduğunu savunduğunu söyleyenlerin üzerine, üvey anne tutuklandı. Anne Ayten Çavuşlar ise Deniz Ve Sedef'in katillerinin bulunduğuna sevinsin mi üzülsün mü bilemedi.
Editör: TE Bilişim