İstanbul Pendik’te 23 Aralık 2001’de kaybolan Deniz (8) ve Sedef Derya (2) tam 14 yıl önce evden ekmek almak için bakkala çıkmışlardı. Birdaha da annelerinin yanına gelemeyen kızları, anne Ayten Çavuşlar o günden beri aramaktaydı.  Aramak için televizyonlara bile başvuran Ayten Çavuşlar, 14 yıl sonra acı gerçekle karşılaştılar. Çocuklar kaybolduğunda 12 yaşında olan görgü tanığı, dün savcılığa giderek çocukları üvey annelerinin öldürdüğünü iddia etti.

Osıralarda 12 yaşında olan görgü tanığı dün polise giderek, iki kardeş cinayetinin dosyasını tekrar açmış bulundu. Görgü tanığının ifadesi, 2 kardeşin kaybolduğu zamanla eş zamanlı olarak bir çöp konteynerine 2 poşet taşıyan bir kadın kendisinden yardım istemesi şeklinde oldu. Görgü tanığı o poşetlerin içinde çocukların cesetlerinin olduğunu ve kadının şüpheli davranışlarından ve kimseye söylememesi gerektiğinden bahsedince korkarak 14 yıl susmuştu.

ÇÖP KONTEYNeRINDA  2 SİYAH POŞET!


Yıllardır vicdan azabı çektiğini belirten sürpriz tanık, "Gülhan G. tedirgin ve telaşlıydı. Ellindeki poşetleri taşıyamadığını söyleyerek benden yardım istedi. Poşetleri çöp konteynırına attı. Poşetlerde cesetler vardı. Daha sonra da bana bu konudan kimseye bahsetmememi söyleyerek tehdit etti. Çocuk olduğum için çok korktum. Daha sonra da konteynerin koktuğunu belirterek belediyeye aldırttı. Bu olayı bir türlü unutamıyorum. Gülhan G. bir süre sonra çocukların babasıyla evlendi. Sanırım çocuklar önünde engeldi" dediği öğrenildi.

Cinayet Büro dedektifleri, genç kadının verdiği yer bilgilerini ve zamanı araştırdı. Çalışmalarda, zanlının ölen çocukların babasının sevgilisi G.G. olduğu ortaya çıktı. Zanlının 2001'de Derya ve Deniz'in babasıyla ilişki yaşadığı, evlenmek için ise 2 çocuğu engel olarak gördüğü iddia edildi. Gözaltına alınan katil zanlısı emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.







Editör: TE Bilişim