Hergün yaptığı, İstanbul Üsküdar'da  işe gitmek için evden çıkan Furkan Şengül; 18 yaşında gencecikbir bireydi. işe gitmek için çıkış o çıkış misali 12 gündür de kayıptı Furkan Şengül.  Üskadar'dakimahallelerinde eski bir barakada sebebi belli olmayan bir yangın, Furkan Şengül'ün babasını telaşa kaptırmıştı. Yangında katledilen erkek cesedinin canı oğlu Furkan Şengül olduğunu tahminlerine sığdırıyordu. Ancak acı gerçekle karşılaşmamak için, İstanbul Üsküdar polis memurlarına başvurmaktan da korkuyordu. Baba Şengül dayanamayarak Üsküdar'daki mahallelerinde çıkan yangının kendi oğu Furkan Şengül'e ait olabileceği düşüncesini polisle paylaşmıştı. Yanan ceset üzerinde yapılan otopsi raporunu beklemekteydi. İstanbul Üsküdarlı aileyue haber geç gelmemişti ve barakada yanmış olan ceset Furkan Şengül'e ait olduğu yapılan DNA testiyle anlaşılmıştı. 

Furkan Şengül'ün cansız bedeni ailesine teslim edildi ve bugün İstanbul Üsküdar camiisinde kılınan olan öğle namazından sonra Kirazlıtepe Merkez Camiinde kılınan öğlen namazının ardından, Ümraniye Ihlamırkuyu Mezarlığına defnedildi.

Cenazede, Furkan'ın Babası Recep Şengül “ Oğlumun katilinin bulunması lazım. Bunu ben istiyorum. Devletimden, her şeyimden istiyorum. Herkes evladına sahip çıksın. Ben yanmışım başkaları yanmasın" dedi.

Furkan Şengülün akrabaları, ailesi ve yakınları Üsküdar'daki Kirazlıtepe Camisini doldurmuştu. Ağıtlar eşliğinde defnedilen Furkan Şengül için acıları çok tazeydi. Yakında askere gidcek olan Furkan Şengül için, tabutuna Türk Bayrağı ve Askeri kıyafet konması herkesi çok duygulandırdı. Ve katillerini de bulmak vazifesi polislerin en derin araştırmasına dahil oldu. İstanbul Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'de aileye taziye mesajlarını iletti.
Editör: TE Bilişim