Enver Alas / İstanbul, () - İSTANBUL'da, TEM ve E-5 Karayolu üzerinde bulunan bazı üstgeçitlerin demir korkuluklarında görülen manzara, görenleri hayrete düşürüyor. Trafik kazaları ve bakımsızlık nedeniyle zarar gören korkuluklar, araç ve yaya trafiği için tehdit oluştururken, çözüm adına alınan önlemler ise meydana gelebilecek olası kazaların habercisi gibi duruyor.

İşte İstanbulluları korkutan bu korkulukların en çarpıcı örneği, E-5 Karayolu üzerinde Bayrampaşa veTopkapı'yı birbirine bağlayan üstgeçitte görüldü. Araç trafiğinin yanı sıra, aynı zamanda Bayrampaşa-Maltepe metrobüs durağını kullanan vatandaşların da yaya yolu olarak kullandığı üstgeçidin korkulukları görenleri korkutuyor. Çünkü korkuluklar, E-5 üzerindeki trafiğin olduğu yana doğru yatık vaziyette duruyor. Korkulukların düşmemesi için alınan önlem ise adeta meydana gelebilecek olası kazalar için yetkililere sağlam önlemler alınması gerektiğini haykırıyor. Yüzlerce kilogram ağırlığındaki korkuluğu tutması için sadece bir adet 4 metrelik demir boru ile desteklenen korkuluk, üstgeçidin güvenlikten ne kadar uzak olduğunu ortaya koyuyor.

ÜSTGEÇİDİ KULLANAN VATANDAŞLAR ÖNLEM ALINMASINI İSTEDİ

Üstgeçidi yaya yolu olarak kullanan vatandaşlar, korkuluğun her an büyük bir faciaya neden olabileceğini belirtti. Bayrampaşa'da işyeri olan Haydar Karabulut adlı vatandaş, her gün üstgeçidi korkarak kullandığını dile getirdi. Korkulukların güvenli olmadığını söyleyen Karabulut, Mümkün olduğu kadar yola yakın gidiyorum, çünkü korkuluklar güvenli değil. Bu korkuluklar bakımsız. Maalesef denetim yapılmadığı için böyle devam ediyor. Bir tane demir boru koymuşlar, ancak bu çözüm yeterli değil. Mutlaka bir önlem alınmalı, yoksa burada bir facia yaşanacak diye konuştu.

Gülizar Gülnar adlı bir vatandaş da, korkulukların acilen elden geçirilmesi gerektiğini dile getirerek, Burada ciddi bir tehlike var. Mutlaka buna önlem alınması gerekiyor. Burada hem araçlar için hem yayalar için ciddi bir sorun var dedi.

TEM'DE BULUNAN ÜSTGEÇİTTE DEMİR KORKULUK YERİNE DUBA İLE ÖNLEM ALINMIŞ

Öte yandan, trafik kazasında zarar gören Halkalı ile İkitelli arasında, TEM Otoyolu üzerinde bulunan bir üstgeçidin korkuluklarının yerine konulan plastik dubalar, araç sürücülerine zor anlar yaşatıyor. Kırılan korkulukların yerine tedbir amaçlı konulan dubalar, çözümün değil ihmalin göstergesi gibi duruyor. Plastik dubalar iplerle korkuluğun sağlam yerine bağlanırken, kopan ipler nedeniyle bazı dubaların yarısının yola doğru çıkarak sürücüleri zor duruma düşürdüğü dikkat çekti.

Kaynak: dha