Okmeydanı'nda polisin attığı gaz kapsülü ile kafasından vurularak yaşama veda eden Berkin Elvan o sokakta anılıyor. 269 gün boyunca nefeslerimizi tutup ondan gelecek güzel haberi beklemiştik. Ne yazık ki bu zeytin gözlü çocuk hayata tutunamadı. Berkin'imiz öğretti direnmeyi, şimdi milyonlar sokaklarda direniyor. Yürekler bugün tek bir yerde atıyor, gözler bugün tek bir noktaya kilitlenmiş halde... Berkin'in damarlarından akan kan ilmek ilmek birleştirdi bugün milyonları. Onun elinde ekmeği ile vurulduğu Okmeydanı'nda...Okmeydanı'nın yiğit evladı, ruhun şad olsun. 
Gezi parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan için anma töreni düzenleyen grup, Elvan’ın vurulduğu sokağa geldi. Pankart açıp slogan atan grup, Berkin Elvan’ın mezarının bulunduğu Feriköy Mezarlığı’na doğru yürüyüşe geçti.
Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gün sonra 11 Mart 2014’de hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın 1’inci ölüm yıldönümü nedeniyle ailesi ve Taksim Dayanışması tarafından anma töreni düzenlendi. Okmeydanı cem Eninde yapılan törenin ardından toplanan grup, Elvan’ın vurulduğu Gaziler Sokak’a geldi. Burada pankart açıp slogan atan gruba Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan, HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de destek verdi. Burada bir süre slogan atan grup saha sonra Elvan’ın defnedildiği Feriköy Mezarlığı’na doğru yürüyüşe geçti. Grubun kalabalık olması sebebiyle mezarlığa ailesi ve yakınları girebildi. Sevenleri küçük Berkin'in mezarına karanfiller ve çikolatalı gofret bıraktı. Mezarın başına gelen anne Gülsüm Elvan ve teyzesi baygınlık geçirdi. Yaşanan arbede sırasında bir grup, basın mensuplarına tepki gösterdi.
Editör: TE Bilişim