Pilot'un  Alman vatandaşı olan 28 yaşındaki Andreas Lubit olduğu açıklandı. Marsilya Başsavcısı Brice Robin, Fransa'nın güneyinde düşen Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağını düşüş anında kullanmakta olan pilotun uçağı bilinçli olarak alçalttığını açıkladı. Bu açıklamadan sonra dünya bu adamı konuşmaya başladı. 

Savcı Brice Rubin, Lubitz'in terör bağlantısına ilişkin ellerinde bilgi olmadığını belirtirken, Alman yetkililerin önümüzdeki perşembe ya da cuma günü pilotun özgeçmişine ve özel hayatına ilişkin daha fazla bilgi vereceğini söyledi.

Savcının verdiği bilgilere göre Andreas Lubitz başta kaptan pilotla kibar bir dille konuşuyordu. Ancak kaptan pilot planlanan iniş hakkında bilgi verirken, ona "ters ve kısa" yanıtlar verdi.

BBC'de yer alan habere göre Rubin, pilotun dini ya da etnik kökenleri hakkında ayrıntı vermeyi redderek, "Üzerinde durmamız gereken noktanın bu olduğuna inanmıyorum" dedi.

Fransız savcı, yardımcı pilotun uçağın düştüğü sırada hayatta olduğunun tespit edildiğini belirtti. Uçağın enkazından çıkarılan kara kutudaki kayıtların, yolcuların son ana dek ne olduğunu anlamadıkları izlenimi uyandırdığını da ekledi.



Editör: TE Bilişim