ANTALYA'da turizmci işadamı Fettah Tamince'nin, "Tamam Hıristiyan değiliz, değiliz de biz turizm şehriyiz" sözleriyle gündeme gelen yılbaşı süslemeleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 milyon led ampul, 1000 renkli projektörün yanı sıra, 30 bin metre led hortum ve 1000 metre led perde kullanacak. İzmir'de, 15 Aralık'tan itibaren ışık şelaleleri akacak.
RIXOS Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, 150 milyon gecelemenin olduğu Antalya'da yılbaşını çağrıştıracak hiçbir şey olmadığına dikkat çekerken, "Hiç süsleme gördünüz mü? Bayram havası görüyor muyuz? Tamam Hıristiyan değiliz, değiliz de biz turizm şehriyiz. İnsanlara 'Gel bu şehirde yılbaşını geçirin' diyoruz" sözleriyle gündeme gelen yılbaşı süslemeleri için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, işadamlarından maddi destek istedi.
İzmir'de ise, Büyükşehir Belediyesi yılbaşı süslemelerini her yıl olduğu gibi kendi imkanlarıyla yapacak. Bunun için İzmir'de 2 milyon led ampul, 1000 renkli projektörün yanı sıra, 30 bin metre led hortum ve 1000 metre led perde kullanılacak. Bazı özel işletme ve oteller şimdiden süslemelere başlarken İzmir'de yılbaşı süslemeleri Büyükşehir Belediyesi için hazırlıklar yaptı.
Çeşme , Bergama, Selçuk, Ödemiş, Tire ilçe meydanlarında ve Buca Çevik 1 Meydanı, Karabağlar Bahçelievler Parkı , Bostanlı rekreasyon alanı, Cumhuriyet Meydanı, Gündoğdu Meydanı, Konak Meydanı, Bornova Meydanı, Karşıyaka Çarşı girişine yılbaşı takları konacak. Konak Meydanı'ndaki aydınlatma direkleri ve iskele yürüyüş yolu led süslemeler ile donatıldı. Sahil kısmındaki aydınlatma direkleri beyaz rengin hakim olduğu 30 adet ışıklı süsleme motifi ile donatıldı. Konak Meydanı yelken direkleri, havuz ve Kemeraltı girişindeki çınar ağacı değişik kombinasyonlardaki led süslemeler ile donatıldı. Turgut Özal Rekreasyon Alanı, Bostanlı Rekreasyon Alanı ve Basmane Meydanı'nda yüksek aydınlatma direkleri, kum saati ve yılbaşı ağacı gibi değişik kombinasyonlarda led ışıklar ile donatıldı.
Karşıyaka Çarşı Girişi, Kemeraltı Girişi , Bornova Meydanı , Gündoğdu Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı'na ışıklı yazı ve renkli motifleri üzerinde barındıran eden taklar yerleştirildi. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı deniz tarafındaki aydınlatma direkleri mavi ve beyaz renklerin hakim olduğu 70 adet ışıklı süsleme motifi ile donatıldı. Ali Çetinkaya ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde aydınlatma direkleri kırmızı ve beyaz rengin hakim olduğu üç ayrı motifte, 70 ışıklı süsleme motifleri ile donatıldı. Ayrıca binaları arasına kırmızı ve beyaz rengin hakim olduğu 5 süsleme motifi asıldı. Pasaport aydınlatma direkleri kırmızı ve beyaz rengin hakim olduğu , 42 ışıklı süsleme motifi ile donatıldı. Göztepe Köprüsü, Konak Pier Köprüsü , Gaziemir Havaalanı yakını yaya üst geçidi ve Karşıyaka Pazaryeri yaya üst geçidine yılbaşı aydınlatması yapılacak. Kordon'da aydınlatma direkleri kırmızı ve beyaz rengin hakim olduğu yedi ayrı motifte, 170 adet ışıklı süsleme motifleri ile donatıldı. Cumhuriyet Meydanı'na, yeşil ve beyaz renklerin hakim olduğu iki adet yılbaşı ağacı yapılarak, meşaleler yeşil projektörler ile aydınlatıldı. Meydanı çevreleyen palmiye ağaçları yeşil projektör ve beyaz ledler ile donatıldı.

FOTOĞRAFLI
 


 

Kaynak: dha