Konya İl Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevlerini yapmak için silah altına alınan 357’nci kısa dönem 1’inci grup 197 er törenle yemin etti.
Konya İl Jandarma Komutanlığı kışlasında gerçekleştirilen törene, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güray Alpar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Emin Dursun, askeri personel ile erbaş ve erlerin aileleri katıldı. Ant içme törenine havanın soğuk olmasına rağmen ilgi büyük oldu.
Törende Konya İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, erlerin anne ve babalarına hitaben, “Bu gurur verici tabloyu oluşturarak, dosta güven, düşmana korku veren, sizleri yüksek heyecan ve coşku ile selamlayan evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Bu andan itibaren Mehmetçik adını alan evlatlarınız, Yüce Türk Milleti’nin gurur kaynağıdır’’ dedi.
Birliğe ilk katılan er ile eğitim ve sporda başarılı olan erlere, ödülleri verildi ve tören geçişi yapıldı. 357’nci kısa dönem 1’inci grup erler, tören sonunda aileleri ile buluştu. Hasret gideren erlerden bazıları bir süredir görmedikleri bebekleri ile duygusal anlar yaşadı.
Kaynak: iha