Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA'da, Jandarma Genel Komutanlığı'nca başlatılan 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi' kapsamında seminer düzenlendi.
Adana İl Jandarma Komutanlığı'nın ev sahipliğinde HiltonSA Oteli'nde gerçekleştirilen seminere, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, ilçe kaymakamları, bürokratlar ve çok sayıda jandarma katıldı. Kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede rol oynayan faktörler, şiddetin boyutları, yasal gelişmeler, başvuru mekanizmaları gibi konular ele alınırken, jandarmanın kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelesini konu alan görsel bir sunum yapıldı.
İŞBİRLİĞİ ÖNERİSİ
Daha önce Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne gibi illerde de gerçekleştirilen seminerde konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, kadına yönelik aile içi şiddette toplumsal eğitim kadar kamu kurumları arasında işbirliğinin de önemli olduğunu kaydetti. İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut ise şiddetin önüne geçilmesi noktasında kurumsal olarak büyük çaba gösterildiğini, hazırlanan proje kapsamında da önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.
'5 KADINDAN 2'Sİ ŞİDDET MAĞDURU'
İl Jandarma Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Binbaşı Özlem Yılmaz da, yaptıkları çalışmalardan örnekler verdi. Toplumsal cinsiyet uzmanı Gülsen Ülker, Türkiye'de her 5 kadından 2'sinin fiziksel şiddete uğradığını belirterek şiddetle mücadelenin öneminden söz etti. Jandarma Genel Komutanlığı'nca 23 Temmuz 2013'te başlatılan ve 2015'te sona ermesi planlanan 2 milyon 915 bin Euro bütçeli proje kapsamında, 12 bin kişiye eğitim verilmesi ve jandarma bünyesinde aile içi şiddetle mücadele görevi yürütecek 250 eğitmen yetiştirilmesi amaçlanıyor.


FOTOĞRAFLI

 

 

Kaynak: dha