Düzce’nin yaşadığı deprem sonrası Düzce’ye gelerek projeler yapan ve hayata geçiren Japon Bilim Adamı Shigeru Kakimoto, Düzce’den vazgeçemiyor. Japon bilim adamı Kokimoto, bu defa hafif uçak gösterisiyle Düzce’de gösteri yaptı.
Düzce’ye deprem sonrası gelerek projeler yapan Japon Profesör Shigeru Kakumoto, Düzce’yi yeniden ziyaret etti. Kakumoto, bu defa yanında Japonlara ait hafif uçaklarla geldi. Kakumoto, yanında getirdiği ve Japonya’da çocukların el becerilerini geliştirmek için yaptıkları hafif model uçakları Düzceli öğrencilerin de yapabileceklerini ve bu uçağı yaparak hem el becerilerini geliştirebileceklerini hem de kaliteli zaman geçirebileceklerini söyledi.
Japon Profesör Shigeru Kakumoto, Light Fly ile Japon çocuk ve öğrencilerin yıllardır geleneksel hale getirdiği hafif uçakta mekanik hiçbir yapı bulunmadığını belirterek "Sadece Japonlara özel bazı materyaller sayesinde uçak yapılabiliyor. Bir lastik marifeti ile harekete geçen uçak, en çok 50 metre uçuyor" dedi. Japonya’da bu tip uçakların yarıştığı festivaller yapıldığını anlatan Shigeru Kakumoto, şunları söyledi: “Bizim Japonya’da geleneksel hale gelen ve yüzyıllardır adetlerimiz arasında yer alan bu uçağı Düzce’de tanıtmak istedim. Burada öğrencilere malzeme ve materyaller konusunda yardımcı olabilirim. Düzce’de de bu uçakları çocuklar yaparsa hem kaliteli zaman değerlendirmesi yaparlar hem de el becerileri gelişir. Ben uçağın burada yapılabilmesi için malzeme temini noktasında yardımcı olmaya çalışırım.”
Kaynak: iha