Erzurum'un Pasinler İlçesinde borç sebebiyle evinin elektriği kesilen Akın Arda, engelli oğlunun televizyon izlemek istemesi üzerine elektriği kaçak bağlamaya çalışırken akıma kapılarak feci şekilde can verdi.

Pasinler İlçesi'ne bağlı Esendere Köyü'nde çobanlık yapan evli ve 4 çocuk babası Akın Arda'nın biriken borcu nedeniyle Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi yetkilileri tarafından elektrikleri 26 Mart günü kesildi. Elektrik borcunu ödeyemeyen Akın Arda'nın zihinsel ve bedensel engelli çocuğu 4 yaşındaki Mertcan Akın, televizyon izlemek istedi. Oğlunun huzursuz olması üzerine, Türkiye genelindeki elektrik kesintisini fırsat bilerek direğe çıkıp evine kaçak elektrik bağlamaya kalkışan Akın Arda, o sırada elektrikler gelince akıma kapıldı.

Ağır yaralanan ve vücudunun büyük bölümünde yanık oluşan Akın Arda, köylüler tarafından Pasinler Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Pasinler'de ilk tedavisi yapılan Akın Arda, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Arda, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Akın Arda'nın cenazesi otopsinin ardından köyde toprağa verildi.

Köylüler maddi durumunun kötü olan çoban Akın Arda'nın, zamanında faturalarını ödeyemediği için 8 bin liraya çıkan elektrik borcunu ödeyecek gücü bulunmadığını belirterek, "Ekmeğe muhtaç insan bunlar. Zihinsel ve bedensel engelli olan çocuğu sürekli televizyon izlemek istiyor. Elektriklerin kesilmesini fırsat bilip kaçak bağlamak için direğe çıkıyor. Bu sırada elektrik gelince akıma kapılıp ölüyor" dedi.
Editör: TE Bilişim