Arzu KAYA/İSTANBUL, () ÜMRANİYE'de  eşinin erkek kardeşi tarafından 17 yerinden bıçaklanarak öldürülen Ebru Torun Bilik'in davasının görüldüğü Anadolu Adalet Sarayı önünde toplanan kadınlar eylem yaptı.
Ümraniye'de 17 Kasım 2013'te ağabeyinin eşi Ebru Torun Bilik'i (26) öldürdüğü gerekçesiyle “Kasten adam öldürme" suçundan Servet Bilik'in (21) yargılandığı davanın 5. duruşması, Anadolu Adalet Sarayı 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
İzleyici ve basın mensuplarının alınmadığı dava öncesi adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu ve avukatlar eylem yaptı. Eylemde kadınlar, Özgecan Aslan ve Ebru Torun Bilik'in fotoğraflarını taşıdı.

"ERKEK YARGI İŞBİRLİĞİ SON BULSUN"
"Erkek adalet değil gerçek adalet" yazılı pankart açan kadınlar “Erkek vuruyor devlet koruyor" şeklinde slogan attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Handan Özbilgen kadın cinayetlerinin devam ettiğini belirterek, "Bir çocuk annesi Ebru Torun Bilik 15 ay önce kocası ve kocasının ailesi tarafından planlanan bıçak darbeleriyle katledildi. Ebru da kendisinden önce ve sonra katledilen tüm kadınlar gibi erkekler tarafından katledilen kadınlardan sadece bir tanesi. Boşanma isteği her defasında ölüm tehditleriyle engellendi. Erkek yargı işbirliği son bulsun. Erkek yargı, erkeklerin söylediklerini dikkate alan tutumunu sürdürüyor. Bundan güç alan katil, iyi hal ve tahrik indiriminden yararlanmak için yalan beyanlarda ısrar ediyor" dedi.
Mahkeme başkanının da kadın olduğu belirtilen açıklamada kadın avukatların tüm itirazlarının reddedildiği ifade edildi.

DURUŞMA ERTELENDİ
Davanın 2. celsesi sonrası izleyiciler kısımında bulunan kişiler ve Ebru Torun Bilik'in anne-babasının sanığa saldırması nedeniyle güvenlik önlemi alınmasına rağmen sanığın güçlükle korunduğunu belirten mahkeme, kamu güvenliği açısından duruşmaların kapalı yapılmasına hükmetmişti. Bugün görülen davada ise tanıkların dinlenilmesinin ardından duruşma ertelendi.

(FOTOĞRAF)

 

 

Kaynak: dha