Esenyurt'ta aralarında lezbiyen ilişki olduğu iddia edilen iş arkadaşını öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan kadın, ''kasten öldürme'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Hülya Ceylan ile tarafların avukatları katıldı.

Esas hakkında mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Metin Şentürk, öldürülen Seher Demir ile sanığın yaklaşık 9 yıldır arkadaş oldukları ve aynı iş yerinde çalıştıklarını belirterek, maktul ile sanık arasında olay öncesi son 3-4 yılda "lezbiyen" ilişkisi olduğunu anlattı.

Savcı Şentürk, tanık anlatımlarına göre sanığın maktule zaman zaman hediyeler aldığı, maaşının bir kısmını maktule harcadığı hatta bir süre sonra aynı evde yaşamayı planladıklarını kaydederek, olay öncesi maktulün aynı iş yerinde çalışan tanık Enes Arıkboğa ile evlenmeyi planladığı, bu hususta ailelerinin girişimleri olduğu ve maktulün bu ilişkiyi sanıktan sakladığını bildirdi.

İlişkiyi öğrenen Ceylan'ın olayı hazmedemediği ve Demir'le sık sık tartıştığı, 29 Nisan 2014'te sanığın maktulü eve çağırdığına dikkati çeken savcı Şentürk, evde yaşanan tartışma sırasında mutfaktan bıçak alan sanığın Seher Demir'i öldürdüğünü aktardı.

Savcı Şentürk, mütalaasında, sanık Hülya Ceylan'ın ''kasten öldürme'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Son sözü sorulan sanık Hülya Ceylan, ne yaşadığını bilmediğini söyleyerek, ''Söylediklerimin hepsi doğrudur. Size bırakıyorum'' dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Hülya Ceylan'ın ''kasten öldürme'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Ölüm şekline göre "öldürmeye yönelik kastın kabulünün gerektiğini" belirten mahkeme heyeti, sanığın olaydan sonra kimseye haber vermeden olay yerini terk ettiğine ve tesadüfen karşılaştığı eniştesine bilgi verdiğine, ayrıca sanığın yargılama aşamasındaki davranışları ve suçu işleyiş biçimine dikkati çekerek, sanık hakkında "iyi hal" ve "haksız tahrik" indirimi hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığına hükmetti.
 
Editör: TE Bilişim