40 gün önce Kahramanmaraş Elbistan'daki evinden sobasını hazırlamak için çıkan ve bir daha da geri dönemeyen Türkan Alkaya; 40 gün sonra boş bir evde boğazı kesik olarak bulundu. Elbistan nasıl bir vahşete sebep olmuştu böyle? Kadın cinayetlerinin son kurbanı da Türkan Alkaya. Hem de Elbistan'daki evinin 30 mt. yanında bulunan boş bir evde boğazını keserek öldüren sapkın kim? Özgecan vukuatları son bulmayacak mı? Türkiye son kadın vahşetine kurban giden Türkan Alkaya'yı konuşuyor.

Türkan Alkaya’yı kimin öldürdüğünü bulmak için Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri ile olay yeri inceleme ekiplerinden 40 kişilik bir ekip kuruldu. 

Ekipler, boğazı bıçakla kesilip katledildikten sonra ağzı kapalı çuval içine konulup gömülen Alkaya'nın bulunduğu olay yerinde ve yaşlı kadının üzerinde yapılan titiz çalışmalarda delil olacak herşeyi göz önünde bulundurdular. Kahramanmaraş Elbistan'da araştırmalarını tamamlayan özel ekip, çalışma alanını ilerletti. Araştırmalarını olay yerinden başlayarak mahalle geneline yayan polis ekipleri tarafından, Alkaya’nın ailesi de dahil olmak üzere yaklaşık 100 kişi incelendi.
Elbistan'daki tüm mahallelere dağılan ekipler,katilin bıraktığı izlere  uygun olan isimleri belirledi. Çemberi daraltan polis, Elbistandaki olayın geçtiği yere farklı zamanlarda 3 kez gelen 21 yaşındaki Ahmet T.’nin hareketlerinden şüphelendi. Gözaltına alınan Ahmet T.’nin üzerinden talaş parçaları çıktı.

Ekiplerin araştırması ile, horoz baktığı öğrenilen Ahmet T.’nin üzerinden çıkan talaşlarla yaşlı kadının cesedinin bulunduğu yerdeki talaş kalıntılarını karşılaştırdı. Her iki talaşın da aynı olması üzerine, polis ekipleri  Ahmet T.’yi gözaltına aldı. Ahmet T., sorgusunda 56 yaşındaki Türkan Alkaya’ya tecavüz etmek istediğini, bunu sağlayamayınca da  bıçakla boğazını kesip öldürdükten sonra çuvala koyarak gömdüğünü itiraf etti..Adliyeye sevk edilen Ahmet T. ise ifadesi alındıktan sonra hapse girdi. 

Ardı arkası kesilmeyen kadın vahşetlerinin ne zaman kesileceği, ya da neden bu hale gelindiğini baştaki insanlarımıza sormalıyız! Bu sapkınlık nereye kadar. 
Editör: TE Bilişim