VALİLER Kararnamesi ile Muğla'dan Kahramanmaraş'a atanan Mustafa Hakan Güvençer, bugün görevine başladı. Valilik önünde törenle karşılanan Vali Güvençer, "Kahramanmaraş'a geçmişin zihinlerde yarattığı, sadece ve sadece devletin, merkezin otoritesini şehirde temsil eden bir vali olarak değil, bir kardeş, bir yol arkadaşı olarak geliyorum" dedi.
Son Valiler Kararnamesi ile Kahramanmaraş'a atanan Mustafa Hakan Güvençer için öğleden sonra valilik önünde karşılama töreni yapıldı. Polis mangasının yer almadığı törende çiçekle karşılanan Vali Güvençer, bahçede uzun kuyruk oluşturan kent protokolüyle tokalaşıp tanıştı. Vali Güvençer, protokol üyelerini selamladıktan sonra valilik önündeki yoldan geçen vatandaşlarla tokalaşıp kendisini tanıttı.
Makamında gazetecilere açıklama yapan Vali Güvençer, görevinin hayırlı olmasını umduğunu belirterek "Allah'ın adıyla, izniyle Bismillahirrahmanirrahim diyerek Kahramanmaraş Valiliği'ne başlamış bulunuyorum. Öncelikle hayırlı ve uğurlu olsun. Ağır bir borç sorumluluğu var üzerimde. Doğrusu ben Kahramanmaraşlıların beni merak ettikleri kadar Kahramanmaraş'ı artık merak etmiyorum. Zaten çok iyi bildiğim ve iyi şeyler duyduğum bir şehir idi Kahramanmaraş. Ama tayinim çıktıktan sonra Kahramanmaraş ve Kahramanmaraşlılarla ilgili o kadar harikulade insan hikayeleri ve övgüler aldım ki bugün daha ilk günüm olduğu halde çok büyük heyecan ve mutluluk duyuyorum" dedi.
Vali Güvençer, kente hizmet için çalışacağını ifade ederek şunları söyledi:
"Rabbim inşallah kötülüklerle karşılaştırmaksızın hep birlikte hayırlara adım atmayı nasip eder. Kahramanmaraş'a geçmişin zihinlerde yarattığı, sadece ve sadece devletin, merkezin otoritesini şehirde temsil eden bir vali olarak değil; bir kardeş, bir yol arkadaşı olarak geliyorum. Hem insan olarak, hem millet olarak; hem zorlu, hem de kutlu bir yolda yürüyoruz. Bu yürüyüş içerisinde sadece kahramanlar kafilesine katılmaktan değil aynı zamanda inşallah Allah nasip ederse bu kahramanlar kafilesine hizmet etmekten çok büyük onur ve mutluluk duyacağım."
Vali Güvençer, daha sonra Valilik personeliyle tanıştı.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha