TÜRKİYE Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliği, Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı önünde kazanlı protesto düzenledi. Sendika üyeleri eylem öncesi Hakkari'de şehit düşen 3 asker için dua etti.
Bugün öğlen saatlerinde ellerinde Türk bayrağı ve afişlerle merkez Yakutiye ilçesindeki Vergi Dairesi Başkanlığı önünde insanca yaşanabilecek bir ücret talebi ile toplanan 50 kişilik grup, basın açıklaması yaptı. Açıklamadan önce Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde hain saldırı sonucu şehit edilen 3 asker için dua eden sendika üyeleri, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, "Yaşanan son ekonomik gelişmelerle birlikte 2.6 milyon kamu görevliisi ve 1.9 mılyon emeklinin çileli geçim mücadelesi tüm bir ekonomik savaşa dönmüş durumda. Memurlar 9 aydır, toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödemekte. Bütçede memurlara ayrılan 2.97 milyar lira hükümete peşkeş çekildi ve masada bırakıldı" dedi.,
Önlerine koydukları kazanın içine milletvekili, büroktar ve bakan çocuklarının kazandığı paraları yazan kağıtları atarak yuh çeken sendika üyeleri, "Memura kaşıkla verip, kepçeyle alıyorsunuz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha