Cafer ZENGİN/KAYSERİ, () - KAYSERİ’DE Türkiye Kamu-Sen üyeleri, hükümetten yüzde 12 oranında ek zam talep ettikleri eylem öncesinde Hakkari Yüksekova’da şehit olan 3 asker için saygı duruşunda bulunup, Fatiha okudu. Kamu-Sen İl Temsilcisi Fikret Özcan daha sonra hükümetten yüzde 12 oranında zam talep ederek, “PKK’yla terör pazarlığı yapıyorsunuz. Apo’yla ihanet pazarlığı yapıyorsunuz, IŞİD’le rehine pazarlığı yapıyorsunuz. Memurlarla maaş pazarlığı yapmaktan kaçamazsınız” dedi.
Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Kamu-Sen’e bağlı sendikalar adına basın açıklamasını Kamu-Sen İl Temsilcisi Fikret Özcan yaptı. Bizler Cumhuriyet sokakta bulmadık. Bir bebek büyütür gibi, bir evlat yetiştirir gibi canımız pahasına koruduk gözettik, 91 yaşına getirdik” diyen Özcan, “Ne yazık ki bugün evlatlarımızı feda ederek, hayatlarımızdan vazgeçerek yaşatmaya çalıştığımız devletimiz, adına açılım denen bir ihanet projesi çerçevesinde soysuzların oyuncağı haline getirilmiştir. Aldığı tavizlerle azan terör örgütü hain pusularla sokak ortasında infazlarına devam etmektedir. Nitekim geçtiğimi gün Hakkari’de 3 yiğit evladımızı daha teröre ve açılıma kurban verdik. Terörü, teröristi, iç ve dış bütün destekçilerini ve olup bitene şahsi çıkarları için sessiz kalanları lanetliyor, şiddetle protesto ediyoruz. Allah hepsinin belasını versin” dedi. Özcan ve beraberindeki sendika üyeleri daha sonra şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup, aynı zamanda Fatiha okudu.
Daha sonra hükümetten talep ettikleri yüzde 12’lik ek zam ile ilgili açıklamalar da bulunan Özcan, memurların 9 aydır toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödediğini öne sürerek, “Bilindiği gibi iktidar ile malum konfederasyon işbirliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamma mahkum edildiler. Toplu görüşmelerde sözde yetkili konfederasyon memurları masada yüzüstü bıraktı. Kamu görevlilerinin enflasyon farkı ödemesi gasp edildi, yok sayıldı. Bütçede memurlara ayrılan kaynağın 2.97 milyar TL’si hükümete peşkeş çekildi ve masada bırakıldı. Maaşlara yansıyan 123 TL’lik net artış, tarihi başarı olarak yutturulmaya çalışıldı” diye konuştu.
"ARTIK İKTİDARIN KAÇACAK YERİ YOK"
Memur-Sen’e yönelik eleştirilerini sıralayan Özcan, şöyle konuştu:
“9 aylık enflasyon yüzde 6.43 oldu. Doğalgaza, elektriğe, suya yüzde 9 zam yapıldı. Gıda fiyatları son 9 ayda yüzde 11 artarken, et ve ekmek yüzde 11, ulaşım yüzde 20, meyve yüzde 38 zamlandı. Ailenin harcamaları 9 ay içinde tam 363 lira yükseldi. Memnun konfederasyon ise 123 lirayı anlata anlata bitiremedi. Bugün memurlar gerçekleri gördüler. Artık takke düştü kel göründü, akla kara açığa çıktı. Türkiye Kamu-Sen dün ne dediyse bugünde aynısını söylüyor ve yine alanlarda. Memurların haklarını masa başı oyunlarla budayan memnun konfederasyon ve yetkililer, bugün neredeler? Memuru unutup, yolsuzluğa, hırsızlığa destek verenler, bugün memurun karışına ne yüzle çıkacaklar?”
Hükümetten yüzde 12 ek zam isteyen Özcan, artık iktidarın kaçacak yerinin olmadığını ve mazeretinin kalmadığını söyledi.
MEMUR EYLEMİNE ÜLKÜCÜ DESTEĞİ
AK Parti iktidarına seslenen Özcan, “Cumhurbaşkanlığı bütçesini iki katına çıkarıyor ve yüzde 100 zam yapıyorsunuz. Atatürk’ün emaneti olan Orman Çiftliği’ni talan edip, milyarlarca liraya saray yapıyorsunuz. Milletvekili maaşlarına tam 1000 lira zam yapıyorsunuz. PKK’yla terör pazarlığı yapıyorsunuz. Apo’yla ihanet pazarlığı yapıyorsunuz, IŞİD’le rehine pazarlığı yapıyorsunuz. PYD’yle yardım pazarlığı yapıyorsunuz. Memurlarla maaş pazarlığı yapmaktan kaçamazsınız” dedi.
Diğer yandan memurların eylemine Ülkü Ocakları üyeleri de destek verdi. "Milliyetçi Türkiye" , "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan atan ve bozkurt işareti yapan ülkücü grup, eylemin sona ermesinin ardından yine aynı sloganlarla alandan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha