Antalya’da ithal ettiği ürünlerde ‘Aromatik amin’ maddesi bulunan firma yetkilisi, ithal kalemlerindeki 218 farklı ürünün 10 kaleminde sıkıntı yaşandığını belirterek, "İkisi imha edildi. Toplam elimizdeki ürün adeti 8 tanedir. Hiçbir piyasaya dağıtılmış, satılmış bir ürün yoktur. İnternet sitelerinde beyan edildiği gibi bir panik hali, satıştaki ürünleri geri toplama gibi bir durum yok" dedi.
Antalya’da baskılı tişört ithal eden bir firmanın ürünlerinde kanserojen ‘aromatik amin’ maddesine rastlanırken firma yetkilisi Erdil Gürgüç, iddia edildiği gibi 218 adet dağıtılmış toplanmaya çalışılan bir ürün olmadığını kaydetti.
Gürgüç, "İthal edilen ürünlerdeki bir beyannamemizde 218 adet ürünümüz vardı. Bu ürünlerin hepsini rutin devletin yapmış olduğu ithalat ihracat prosedüründe yapılmış olan normal testlere tabi tutuldu. Bunların içinden sadece 10 kaleminde sıkıntı çıktı. Aromatik amin madde bulundu. Bu da ekoteks tarafından Sağlık Bakanlığı’na bildirildi. Toplam elimizdeki ürün adeti 8 tanedir. Hiçbir piyasaya dağıtılmış, satılmış bir ürün yoktur. İnternet sitelerinde beyan edildiği gibi bir panik hali, satıştaki ürünleri geri toplama gibi bir durum yok. Devlet gözetiminde duruyor. Yetkililer gelip alıp imha sürecine başlayacaklar" dedi.
Toplamda 10 adet ürünün sakıncalı olduğunu dile getiren Gürgüç, "İkisinin imha edildiği görülüyor. 8 adet kendilerinin uhdesinde duruyor. İmha sürecine girecek. Anlatıldığı gibi hiçbir sıkıntı yok. Ürünler gönül rahatlığı ile alınabilir" diye konuştu.
Kaynak: iha