3 yıl önce Karaman' da 15 yaşında bir kız cinsel tacize uğradığı gerekçesi ile şikayette bulundu. O zaman 15 yaşında olan kızın şikayeti sonrasında şüpheli bulunan 8 kişi tutuksuz bir şekilde yargılanıyordu. Ülkemizde kadına karşı uygulanan fiziksel, sözsel tacizlerin ve bunlara verilen cezaların tartışıldığı bir dönemde bu davada verilen karar bir leke olarak tarihe kazınacak desek yeri olacaktır. 18 yaşındaki genç kızın şikayette bulunması ile 3 yıldır devam eden davada bugün sona gelindi. Karar davasında çıkan karar ise epey tartışma yaratacak cinsten oldu. 15 yaşında olan kıza yapılan cinsel saldırının failli olan 8 kişi ’gönül rızasıyla olduğu’ gerekçesiyle beraat etti.

DHA'dan Muammer Şen'in haberine göre, Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nden ’Çocuğa Cinsel İstismar ve Hürriyet Yoksun Kılma’ suçlarından tutuksuz yargılanan sekiz kişi, geçen cuma günü görülen karar duruşmasında beraat etti. Olay sırasında yaşları 15-17 arasında değişen bu kişilerin beraatine gerekçe olarak ‘kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği, inandırıcı olsa bile gönül rızasıyla olduğu’ öne sürüldü.

'GENÇ KIZ BÖYLE İFADE VERSE BİLE BERAAT KARARI VERİLMEZ'

Genç kızın avukatı Bünyamin Çelik, kararı temyiz edeceklerini belirterek, "15 yaşını doldurmamış bir kız çocuğunun uğramış olduğu saldırıda rıza şartı aranmayacağı ve gönüllü ilişki olmayacağı sabitken, beraat kararı verdi. Bizim bu olayda kız çocuğumuz ben gönüllü olarak ilişkiye girdim dese da sanıklar hakkında şikayet üzerine beraat kararı verilmez" dedi.

Çelik, aynı mahkeme tarafından küçük kıza 2013 yılında tecavüz iddiasıyla yargılanan 47 yaşındaki H.Ç.’nin de aynı gerekçelerle beraat ettiğini söyledi.

'SANIKLAR NASIL BERAAT ETTİ ANLAMIYORUM'
Başından geçen olayları anlatan genç kız da 2012 yılında orta okuldan mezun olduktan sonra yaşadığı olay nedeniyle eğitimine devam edemediğini belirtti. Genç kız, "Bu olayları yaşadıktan sonra psikolojim bozuldu. Dışarı çıkamıyorum, okul hayatım tamamen bitti. Sanıkların nasıl beraat ettiğini anlamıyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim