Karaman'da insanların vicdanlarıyla oynayan bir dolandırıcı tespiti yapılması üzerine polis harekete geçti. Öyle ki dolandırcı hırsız, gözüne kestirip gittiği her evde 'anne ve babanızın hacı arkadaşıyım' diyerek yolda kaldığını belirtmekte. Yolda kaldığını belirten şahıs ise 65 yaşında İbrahim Y. Babasının hacı arkadaşı olduğuna inanmayan bir kişi tarafından şikayet edilen Karamanlı İbrahim Y. ,iş üstündeyken yaka paça yakalandı. 

Bu yöntemle 5 bin 500 lira topladığı belirlenen İbrahim Y. sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi. Babanın hacı arkadaşıyım diyerek 5 bin 500 TL' yi cebe indiren zanlı 65 yaşında. Karaman'da Tanrı Misafiri olarak gittiği son evde yakalanan İbrahim Y., suan da esas evi; ceza evinde. 

Konya'nın Karapınar İlçesi'nde Karaman'a gelen İbrahim Y.özellikle de anne babası olmayan kişilerin evlerine giderek dolandırıcık yapmaya çalıştı. Anne babası ölmüş ya da uzakta olan aileleri seçen İbrahim Y. hane sahiplerinden "Anne ve babanızın hacı arkadaşıyım. Karaman'a geldim ve yolda kaldım" diyerek para toplamaya başladı.Ancak anne ve babası hacıya gitmemiş olan bir adama tosladı ve adam da şikayeti üzerine dolandırıcı yakalandı.

İbrahim Y.'yi konuk olduğu en son evde yakalanıp gözaltına aldı. Her girdiği evde tanınmamak için farklı kıyafet giydiği belirlenen İbrahim Y.'nin, hane sahiplerinden 5 bin 500 lira dolandırdığı saptandı. Polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen İbrahim Y. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.


Editör: TE Bilişim