İlker AKTAŞ/SAMSUN,() - SAMSUN'da bulunan Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Otelcilik ve Turizm Meslek liselerinin yiyecek ve içecek hizmetleri alanındaki servis ve bar bölümlerinde verilen alkollü içki servisi dersinin kaldırılması talebine tepki gösterdi. 
Antalya'da düzenlenen 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda turizm meslek okulları ile ilgili alınan alkollü içki servisi dersinin kalıdırılmasının istenmesine KATİD Başkanı Murat Toktaş, her geçen gün hızla büyüyen turizm yatırımlarına kalifiye ve eğitimli personel bulma sıkıntısı çekerken bir de eksik eğitimli servis personeli otelleri hizmet verme konusunda etkileyeceğini dile getirdi. Toktaş, "Turizmde olmazsa olmaz bölümlerden biri olan servis departmanı içinde hizmet veren personelin alkollü ve alkolsüz içecek servisini dünya standartlarında öğrenme imkanı kaldırılmış durumda. Alkollü içki servisini öğrenmek için alkol almak gerekmiyor ama doğru hizmet verebilmek için bu servisi öğrenmek zorundayız. Bunu iyi ayırt etmemiz gerekiyor" dedi.
Bu konunun Avrupa basınında da gündeme geldiğini belirten KATİD Başkanı Murat Toktaş, "Avrupa'daki ve Akdeniz çanağındaki rakip ülkelerimiz bu konunun basında bizim aleyhimize abartılı bir şekilde kullanılmasına yol açacak. Yabancının geldiği tesislerde biz bar hizmeti veremeyiz, diyemeyeceğimize göre bu konuda personel eğitimi artı bir yük olarak otellere kalmış oldu. Belki bu servis dersini almak istemeyen öğrenciler olacaktır buna da saygı duymalıyız ama en azından bu ders seçmeli ders olarak bırakılabilirdi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI



Kaynak: dha