Cafer ZENGİN/KAYSERİ, () - KAYSERİ’DE 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk anıtına çelenk konulup, saygı duruşunda bulunuldu. Vali Orhan Düzgün, yarınki kutlama töreni sonrasında vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımının yapılacağını söyledi.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Serdar Altuntuğ, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Çelenklerin anıta konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Cumhuriyetin kuruluşunun 91'inci yılının millet olarak tek yürek ve coşku içerisinde kutlandığını söyledi. Düzgün konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda şehit olan büyüklerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Hayatta olanlara da sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyoruz. Cumhuriyetimizin kurulması kadar yaşatılmasında da Cumhuriyet tarihi boyunca hep şehitler verdik. Ben bu vesileyle onları da rahmetle anıyorum. Uzun yıllar dünyaya hükmetmiş olan Türk milleti, Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde ülkemizin bulunduğu stratejik konum sebebiyle bazı batılı güçler tarafından ülkemizin üzerinde kirli emeller, kirli oyunlar oynanmak istenmiş ve ülkemizin de bazı kesimleri, doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden maalesef işgale başlanmış. Bu işgal sonrasında tabii ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere onun önderliğinde millet olarak topyekün kurtuluş mücadelesi başlatıldı. Yüz binlerce şehitler vererek değişik cephelerde bu topraklar kan ve gözyaşları ile yoğrularak bu topraklar bize vatan oldu. Böyle olmaya devam edecek.”
Diğer yandan Vali  Düzgün, yarın Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nda yapılacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni sonrasında vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtılacağını da ifade etti.


FOTOĞRAFLI

 

 

Kaynak: dha