KAYSERİ Valiliği tarafından yürütülen 'Kayseri Doğa Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi' kitabının tanıtımı yapıldı. Kitapla kentin turizm zenginliklerinin tanıtılması hedefleniyor.
Kayseri Valiliği ve ORAN Kalkınma Ajansı işbirliği ile yürütülen 'Kayseri Doğa Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi' adlı kitabın tanıtımı Valilik hizmet binasında gerçekleştirdi. Tanıtıma Vali Orhan Düzgün’ün yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Orhan Düzgün, Türkiye'ye geçen yıl 35 milyon turist geldiğini ve sayı olarak en çok turist çeken 7'nci ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekerek, "Ne yazık ki Türkiye’ye gelen turistlerin az bir kısmı kente geliyor. Oysa Kayseri sahip olduğu kültür varlıkları ve potansiyeliyle turizm gelirinden daha fazla pay sahibi olmalıdır. Bu kapsamda harekete geçtik ve önemli bir çalışmayı tamamladık. Tamamlanan Kayseri Doğa Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi, bu alanda ışık olacak" dedi.
'TURİZM DE KAR MARJI SANAYİYE GÖRE DAHA YÜKSEK'
Turizmin kar marjı açısından sanayi ürününe göre daha avantajlı olduğunu anlatan Vali Orhan Düzgün, Kayseri’nin ulaşım, konaklama alanında son yapılan yatırımlarla önemli mesafeler aldığını ifade ederek, şunları söyledi:
"Türkiye’nin önemli bir kültür merkezi olan Kapadokya’ya ulaşımda turistler çoğunlukla havaalanını kullanıyor. Yani önemli kısmı Kayseri’den geçiyor. Ancak gelen turistlerin yüzde 90’ı, Kayseri’ye uğramadan, Ürgüp, Avanos tarafına gidiyor. Onların büyük bir kısmını bu bölgeye çekmek, burada birkaç gün konaklamalarını sağlayacak yeni turizm potansiyelini sağlamak için bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Kapadokya dendiğinde Kayseri’nin bazı bölümlerini de Erciyes, Soğanlı gibi içine alıyor. Konaklamada da Kayseri son yıllarda önemli yatırımlara ev sahipliği yapıyor. Bir yıl içerisinde iki büyük otel hizmete girdi. Bunun yanında küçük otellerde bir bir açılıyor. Büyükşehşr Belediyesi’nin Erciyes Master Projesi kapsamında da Erciyes’te 9 yeni otelin daha hizmete girmesi bekleniyor. Böylece Erciyes’te 21 otel hizmet verecek duruma geliyor yakın zamanda. Alt yapı olarak, turizm konusunun altını doldurmak gerekiyor. Kayseri’ye daha çok turistin gelmesini sağlamak için de herkese görev düşüyor. Bu kapsamda herkesin desteğini bekliyoruz. Bizler de tanıtımlar yapıyoruz. İşte bu rehber de bu açıdan önemli bir işlev görecek. Turizmdeki cazibe noktalarının tanıtılması için son derece önemli bir çalışma."
Vali Düzgün’ün ardından söz alan proje sorumlusu Ersin Demirel de Kayseri Doğa Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi projesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Demirel, Soğanlı, Erciyes Dağı, Sultansazlığı, Yamula Baraj gölü gibi pek çok bölgede yürüyüş rotaları hazırladıklarını belirterek, "Bu çalışmalarla Kayseri’ye gelecek turist sayısını arttırmayı amaçlıyoruz. Ancak bu çalışmaya yerel destekte lazım. Bu projeyi Kayseri’nin sahiplenmesini bekliyor ve umut ediyoruz" diye konuştu. 
Diğer yandan çıkartılan Kayseri Doğa Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberinin içerisinde ise Kayseri kent, tarih, kültür turlarının yanı sıra doğaya yolculuk, yürüyüş parkurları, bisiklet parkurları ve yiyecek-içecek, kış ve su sporları, dağcılık gibi diğer aktivitelere yönelik yol gösterici bilgilerin yanı sıra güzergahlar yer alıyor.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha