Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - BALIKESİR eski İl Sağlık Eski Müdürü Dr. Mehmet Çalışkan yönetimindeki otomobille elektrik direği ve trafoya çarptı. Direksiyon başında fenalaşması nedeniyle kaza yaptığı belirtilen 63 yaşındaki Dr. Çalışkan, dili nefes borusuna kaçtığı için nefes alamazken, yardımına çevredekiler koşup ölümden kurtardı.
Dr. Mehmet Çalışkan bugün saat 16.00'da sıralarında, 10 V 6030 plakalı BMW marka otomobiliyle Anafartalar Caddesi'nde geldiğinde, iddiaya göre direksiyon başında fenalaştı. Kontrolden çıkan otomobil, önce iki ağaca, ardından kaldırımdaki trafoya ve elektrik direğine çarptı. Trafoda büyük bir gürültüyle patladı ve elektrikler kesildi.
Yardıma koşan çevredekiler, hava yastığının açılmasıyla otomobilinde sıkışan baygın haldeki Dr. Çalışkan'ı güçlükle araçtan çıkardı. Çenesi kilitlenen ve dili nefes borusunu tıkayan Dr. Mehmet Çalışkan'a ilk müdahaleyi yapan çevredekiler, bir esnafın getirdiği kaşıkla müdahalede bulunup ağzını açtı. Nefes borusunu tıkayan dili öne çekilen Dr. Çalışkan, böylece ölümden kurtarıldı.
Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ambulansı ile Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Dr. Mehmet Çalışkan'ın tedaviye alındığı ve sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. Tansiyon ve şeker hastası olan Dr. Mehmet Çalışkan'ın kazayı hatırlamadığını söylediği öğrenildi.
Görgü tanıkları, otomobilin hızla kaldırıma çıktıktan sonra trafoya çarparak durabildiğini belirtirken, kaldırımda o an hiç kimsenin olmamasının büyük bir faciayı önlediğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha