Bursa beyaza bürünürken, hayvanat bahçesi sakinleri karın keyfini çıkarıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, 2 gündür süren yoğun kar yağışının ardından beyazlara büründü. Hayvanat bahçesinin sevimli sakinleri karın tadını çıkarırken, birçok hayvan, kaloriferli barınakları olmasına rağmen karda dolaştı. Yağan kar en çok keçi, yaban eşeği ve geyiklerin işine geldi. Soğuk havaya alışkın olan bu hayvanların, karların arasındaki yiyecekleri alarak yedikleri görüldü. Kaplanlar da dışarıya çıkarak, soğuk havada kafeslerinde gezinmeyi tercih etti.

ZEBRALARIN KALORİFER KEYFİ
Zürafa, zebra ve kaplumbağalar ise kaloriferli barınaklarından bir an olsun çıkmadı. Zürafalar boylarının uzun olmasının avantajını kullanıp, kar yağışını sıcacık barınaklarındaki pencereden izlemekle yetindi. Zebralar ve kaplumbağalar ise barınaklarında sıcağın tadını çıkardı. Ayrıca camlı sıcak mekanda kalan yılanların da kış uykusuna yattığı görüldü.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekimi Hatice Karakuzulu, “Her hayvanın ihtiyacına göre beslenme programımız var. Avrupa Birliği Hayvanat Bahçeleri’nin tavsiye ettiği meyveleri veriyoruz. Kış döneminde hayvanların az da olsa enerji ihtiyacı var. Buna göre artış yapabiliyoruz. Yazla ilgili fazla farklılık yaşanmıyor. Hayvanların doğada ayakta kalabilmeleri için, ısınmak için enerji ihtiyacı oluyor. Şu anda burada kapalı alanlarda onların ısınması için kalorifer petekleri ve ısıtıcılar çalışıyor” dedi.
Hayvanat bahçesinin ilk yıllarında kış mevsiminde fazla ziyaretçi olmadığını ifade eden Karakuzulu, “Yeni barınaklarımıza ziyaretçiler için kapalı mekanlar yapıldı. Ziyaretçilerimizi kış döneminde de bekliyoruz” diye konuştu.
(İHA)
Kaynak: iha