CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 88 yaşında vefat eden kayınvalidesi Fatma Özdağ'ın cenazesi, Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Selvi Kılıçdaroğlu'nun güçlükle ayakta durmaya çalıştığı gözlenirken, Kemal Kılıçdaroğlu da kürekle kayınvalidesi Fatma Özdağ'ın mezarına toprak attı.
Kocaeli'de oturan ve tedavi gördüğü Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalp ve solunum yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle geçen cumartesi gecesi yaşamını yitiren Fatma Özdağ'ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'ne getirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kayınvalidesi Fatma Özdağ'ın cezanesine katılmak üzere bu sabah THY'nin tarifeli uçağı ile Elazığ'a geldi. Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu'na eşlik eden CHP'liler, buradan karayolu ile Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'ne geçti. Yaklaşık 2 bin araçlık konvoy eşliğinde Nazimiye'ye gelen Kılıçdaroğlu çifti ve beraberindekiler, Fatma Özdağ'ın cenaze töreni için Nazimiye Cemevi'ne geçti.
Cemevi'nde düzenlenen cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP'li milletvekilleri, Şişli Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül, Tunceli Valisi Osman Kaymak ve vatandaşlar katıldı.
Alevi Dedesi Kadir Bulut'un kıldırdığı cenaze namazı ve helallik istenmesinin ardından Fatma Özdağ'ın cenazesi, Nazimiye İlçesine bağlı Ayranlı Köyü'ne götürülerek buradaki mezarlıkta toprağa verildi. Duygulu anlar yaşanırken oldukça üzüntülü ve bitkin görünen Selvi Kılıçdaroğlu, annesinin mezarına kürekle toprak attı. Selvi Kılıçdaroğlu, sık sık Kemal Kılıçdaroğlu ve çevresindekilere yaslanarak ayakta durmaya çalıştığı gözlendi. Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP kurmayları da ellerine aldıkları küreklerle Fatma Özdağ'ın mezarına toprak attı. Toprağa verilmesinin ardından Selvi Kılıçdaroğlu'nun annesinin mezar taşına sarılması, herkesi duygulandırdı.
Tören sonrası Kılıçdaroğlu çifti, Nazimiye Cemevi'ne dönerek hayır yemeğine katıldı. Yemekte Mustafa Sarıgül ile birlikte yan yana duran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yemek sonrası eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte taziyeleri kabul etti.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha