MANİSA'nın Kırkağaç İlçesi'nde, polisin düzenlediği operasyonda koruma altında bulunan ve avlanması yasak olan 13 saka ve bu kuşların yakalanmasında kullanılan ağ ele geçirildi. Saka avladığı belirlenen 3 kişiye kuş başına 350'şer lira para cezası kesildi.
Kırkağaç Yöresi Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Muammer Aydın, gelen bir ihbar üzerine yasak olmasına rağmen saka yakalayan kişiler olduğu belirleyip, durumu Kırkağaç İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Şikayet üzerine harekete geçen polis, koruma altında bulunan ve avlanması yasak olan 13 saka ile bu kuşların avlanmasında kullanılan ağ ele geçirildi. Akhisar ilçesinden geldikleri ve yanlarındaki sakalarla avlandıkları belirlenen 3 kişi suçüstü yakalandı.
Şüpheliler hakkında tutanak tulutup, kuş başına 350'şer lira para cezası kesilip, serbest bırakıldı. Ele geçirilen 13 kuş ise Manisa Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü'nden gelen ekip ve Kırkağaç Yöresi Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Muammer Aydın'a teslim edildi. Kuşlar, doğal ortamlarına götürülüp, doğaya bırakıldı.
Kırkağaç Yöresi Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Muammer Aydın, "Duyarlı olan avcı arkadaşlarımızın ihbarı ile bizde emniyet müdürlüğümüze haber verdik sağolsun emniyetteki arkadaşlar olaya zamanında müdahale ederek, saka yakalayan zanlıları yakaladı. Sakaların yakalanması ve ve avlanmasının yasak olduğunu tüm vatandaşlarımız bilmeli ve bu durumla karşı karşıya gelindiğinde emniyet güçlerimize mutlaka haber vermelidirler. İnşallah bundan sonra ilçemizde böyle bir olayla karşı karşıya kalmayız. Biz avcılar ve atıcılar derneği olarak görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

FOTOĞRAF


 

Kaynak: dha