Kırklareli Üniversitesi lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Elektrik bölümü 1'nci öğrencisi Ramazan Fırat, geçtiğimiz hafta sonunda Lüleburgaz Gündoğu mahallesindeki evinde, ev arkadaşı 3 kişi tarafından bıçaklanması gündeme girmiş ve üniversite gençliğinin durumu nereye gidiyor dedirtmişti. Boynundan ve sırtından bıçaklanarak öldürülen Ramazan Fırat'ın katilleri, Lüleburgaz'da yaşayan 3 ev arkadaşının olduğu kesinleştikten sonra; gözaltına alınmaları suçlu olduklarının görüntüsüydü. 

Ev arkadaşları 21 yaşındaki Can Tavut, 19 yaşındaki Halil Çetin ve 21 yaşındaki Mustafa Karakuş hemen 112'yi arayıp yardım istedi. Eve gelen sağlık ekipleri, üniversite öğrencisi Ramazan Fırat'ın  öldüğünü tespit ederek polis ekiplerine bilgi verdi. Lüleburgaz'daki evlerinde ölü bulunan Ramazan Fırat üzerinde yapılan incelemelerde ellerinde kesikler ve vücudunda darp izleri bulundu.  Ayrıca Evin kapısındaki zorlamaya dair bi işaret olmaması eve kolay girildiğinin de habercisi olduğu için 3 ev arkadaşı da gözaltına alınarak tutuklandı. 

Kırklareli Lüleburgaz'daki evde yaşayan öğrencilerin  de ifadeleri alındı.  Can Tavut, Halil Çetin ve Mustafa Karakuş  Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheliler gece 03.00'e kadar birlikte oturduklarını, daha sonra uyuduklarını söyleyen zanlılar tutuklanarak ceza evine gönderildi. Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenci Olan şüpheliler savcılık sorgularında bir süre önce Yurttan ayrılarak beraber Gündoğu Mahallesi'nde ev kiraladıklarını söyledi.

Lüleburgaz da yaşanan olay sırasında evde olduklarını ve uyuduklarını söyleyen 3 öğrenci, sabah kalktıklarında banyoda Ramazan Fırat'ın cansız bedeni ile karşılaştıklarını ve hemen polise haber verdiklerinin tutanaklarını tutturdular. Ayriyetten Ramazan Fırat ile ilgili öne atılan bir iddia da; kendisinin kürt olması sebebiyle, İzmir'deki üniversite de öldürülen ülkücü gencin intikamı olarak işlendiği. 

Halil Çetin'in pazar gecesi bakkala giderek kola ve yiyecek aldığını ve gece yarısından sonra herkesin uyuduğunu ve pazar öğle saatlerinde Ramazan Fırat'ı ölü bulduklarını söyleyerek Ramazan Fırat'ın öldürülmesi ile ilgili bir durum olmadığını da söyledi. Ramazan Fırat cinayetiyle ilgili ev arkadaşları 21 yaşındaki Can Tavut, 19 yaşındaki Halil Çetin ve 21 yaşındaki Mustafa Karakuş, çıkarıldıkları mahkemece "kasten adam öldürmek" iddiasıyla tutuklandı.
Editör: TE Bilişim