Kocaeli Körfez ilçesinde Tütünçiftlik mahallesinde yaşayan, inşaat işçisi MUhsin Kaya ve Azize Kaya' nın evde olmadığı sırada sobada meydana gelen patlama ile 4 yaşındaki küçük Dicle hayatını kaybetti.  Kış aylarında soba faciaları hemen hemen hergün gündemdeki yerini korumakta iken, bugün gelen bir haberde de 4 yaşındaki kız çocuğu, sobanın patlaması sonucu feci şekilde can verdi. 4 küçük çocuk evde yalnız kalırsa başına gelebilecek olan felaketlerin en kötüsü geldi ve sobaya yanar haldeyken içine döktükleri kolonya 4 kardeşi ayırdı. yaşındaki minik Dicle yanan sobanın patlaması sonucunda feci şekilde can verdi.   

En büyüğünün 6 yaşında olduğu ve bu haldeyken evde yalnız bırakılan çocukların başına gelen olay, tam bir ihmalkarlık olarak nitelendirilmekte. Sobanın harlaması için içine döktükleri kolonya ile tutuşan ve gaza dayanamayıp patlayan ve her yere alevler fırlatan soba, yangına mahal verdi. Olay anında 4 çocuğu evde yalnız bırakan anne Azize Kaya ise minik Dicle' nin ölüm haberini alınca yıkıldı. Ve bu ihmalkarlığını canı Dicle ile ödedi.

Kocaeli Tütünçiftlikte bomba gibi patlayan sobanın sesini duyan mahalleli hemen çocukların olduğu eve girmeye çalışarak, en büyüğü 6 yaşında olan 4 kardeşi çıkarma işlemine başladı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin de çabuk davranması ile, sobadan çıkan yangın kolay söndürüldü. Ama çocuklarda meydana gelen en yüksek derecedeki yanıklar, minik Dicle' nin sonu oldu. Çocuklar anında 112 sıhhat ekiplerince Kocaeli Derince Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak hasarın en fazla olduğu Dicle tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer 3 kardeş ise hafif yanıklarla kazayı atlattılar. 
Editör: TE Bilişim