İZMİT (Kocaeli),()- KOCAELİ'de CHP il teşkilatı üyeleri, 17- 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna ilişkin dava dosyasının 'takipsizlik' kararı verilerek kapatılmasını protesto amacıyla Adliye binası önüne üzerinde 'Adaletin Kara Günü' yazılı siyah çelenk bıraktı.
Kocaeli Adliyesi önünde saat 11.00'de biraraya gelen CHP İl Teşkilatı üyeleri üzerinde 'Adaletin Kara Günü' yazılı çelenki bina girişine bıraktı. CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, ilçe başkanları ve CHP üyelerinin katıldığı protestoda 17- 25 Aralık 2013 tarihide İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve 4 bakanın da adının geçtiği operasyonla ilgili takipsizlik kararı verilmesi protesto edildi.
Burada yaptığı konuşmada, rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili verilen 'takipsizlik' kararını protesto ettiklerini söyleyen CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, "Şüpheli olarak gösterilen bakanlarla ilgili fezlekelerin bir türlü meclis gündemine gelmemesi, yapılan yasal düzenlemler ve sonunda da verilen takipsizlik kararı bu beklentimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Hukuka ve adalete olan güvenimiz bir kez daha sarsılmıştır. Verilen takipsizlik kararı ile yolsuzluk operasyonu kirli bir adalet ile kapatılmak istense de halkın vicdanında bu dosyanın asla kapanmayacağını, vicdanların sıfırlanmadığını önemle belirtmek isterim" dedi.
Yapılan açıklamanın ardından CHP'liler adliye binası önünden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha