Konya' nın Kulu ilçesi, açılan çukurda, küp içinden çıkan insan kemikleri manzarası karşısında şoka girdi. Kulu' da , bir okula ait alanda foseptik çukuru için açılan çukurda insana ait olduğu tahmin edilen kemik parçaları bulundu.  Konya’nın Kulu İlçesi'nde eskiden belde statüsünde olan Kozanlı Mahallesi'ndeki Kozanlı 75. Yıl Birol Polat Ortaokulu ve Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesinde, okulun foseptiği için açılacak olan sondaj çukurunda ortaya çıkan küp ve içinde insana ait olduğu anlaşan kemik parçacıkları belediyeye ait iş makineleri çalışanlarını şok etti. 
Yurdumuzun her toprağı tarih kokuyor diye boşa dememiş atalarımız. Öğrenciler, çukurda bir küp olduğunu fark edince durumu okul idaresine bildirdi. Konya Kulu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Konya Müzeler Müdürlüğüne bilgi verildi. Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli küp ve kemiklerin Roma dönemine ait küçük bir mezar olduğunu ve sit alanı içinde olmadığını belirtti.

Okul yetkilileri de konuyu jandarmaya bildirdi. Jandarma olay yerinde soruşturma başlatırken, küp ve kemikler, incelenmek üzere Konya Müzesi'ne götürüldü.

Editör: TE Bilişim