Hasan DÖNMEZ- Hasan BÖLÜKBAŞ/ KONYA, AKSARAY, () - KONYA ve Aksaray'da CHP il teşkilatlarının üyeleri, '17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet' operasyonlarıyla ilgili dosyalara 'takipsizlik' kararı verilmesine tepki olarak adliye binaları önüne siyah çelenk bıraktı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın '17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet' operasyonu soruşturmasında dosya hakkında 'takipsizlik' kararı vermesinin ardından CHP tüm yurtta adliye binaları önüne siyap çelenk koyma kararı aldı.
Konya'da CHP İl Başkanı Mevlüt Karpuz ve beraberindeki partililer adliye binasının önüne 'Adaletin kara günü' yazılı siyah çelenk bıraktı. Çelengin siyah zemin ve renkli çiçeklerden oluşması dikkat çekti. İl Başkanı Karpuz, "Yolsuzlukla özdeşleşmiş olan AKP iktidarını kendisini temizletmesine izin vermeyeceğiz. Yargı AKP'nin çamaşır makinesi gibi çalışıyor, dosyalar şimdilik çamaşır makinesine atıldı" dedi.
Aksaray'da da CHP İl Başkanı Doğan Koşar ve beraberindeki partililer adliye binası önüne siyah çelenk koydu. İl Başkanı Doğan Koşar, "Bu kararlarla rüşvet Türkiye’de meşrulaştırılmaya çalışılmıştır. Bu yapılan eyleme hukuk devleti adına isyan ediyoruz. Biz üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü istiyoruz" dedi.
Partililer basın açıklamalarının ardından adliyelerin önünden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha