Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - KIRIKKALE Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından köpek eğitimi gösterisi düzenlendi. Dünyaca bilinen Çek Cumhuriyeti'nden köpek eğitmeni Alena Smolikova'nın köpeği Carry ile yaptığı 'dans gösterisi' ilgiyle izlendi. Smolikova, köpek eğitiminin yüksek motivasyon ve sabır isteyen bir iş olduğunu söyledi.
Üniversite stadında düzenlenen gösteri programına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Kocamış ve Prof. Dr. Osman Çağlayan, Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut ve çok sayıda öğrenci ve öğretim görevlisi katıldı. Gösteri öncesinde konuşan Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, fakülte bünyesinde 2013 yılında köpek eğitimi biriminin inşa edilerek hizmete açıldığını söyledi. Birimde belirli aralıklarla köpek eğitimi kurslarının düzenlendiğini belirten Arıkan, "Başlangıçta köpek eğitimine 'Temel ve İleri İtaat Eğitimi' ile başladık. İlerleyen zamanlarda eğitimi çeşitlendirmeyi planlamaktayız" dedi.
Arıkan, ileriye dönük projelerinden de bahsederken, görme engelliler için Rehber Köpeği Eğitimi Projesi hayata geçirilirse eğitilen köpeklerin, görme engelli sahipleri için göz vazifesi göreceğini vurguladı. Köpek sahiplerinden gelen talepler doğrultusunda kurslar düzenlediklerini hatırlatan Arıkan, kamu kurumlarından gelecek talep ve yapılacak anlaşmalarla ihtiyaca göre farklı branşlarda da köpek eğitimleri verebileceklerini kaydetti.
Gösteri için Çek Cumhuriyeti'nden gelen köpek eğitmeni Alena Smolikova da köpek eğitiminin yüksek motivasyon ve uzun süre sabır isteyen bir iş olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Dilek Kınık ve köpeği Ece tarafından 'Koruma Köpeği Gösterisi' ile 'Pentathlon ve Arama Bulma Gösterisi', dünyaca ünlü köpek eğitmeni Smolikova ve köpeği Carry tarafından 'dans gösterisi' sunuldu. Göstericilere Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çağlayan tarafından plaket verildi.

FOTOĞRAFLI

 

Kaynak: dha