İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü’nde iki yakayı bir araya getiren halatlardan bir tanesi koptu. İki yakayı birleştiren ve ana yolu birleştirecek olan kedi yolu’ olarak adlandırılan kılavuz kablolardan birinin kopma sebebi olarak rüzgarlı hava şartları gösteriliyor. Kötü hava koşulları sebebiyle köprü de bugün çalışan olmaması ise bir başka felaketin önüne geçti. Talihsiz olay sonucunda gemi seferleri bir süreliğine durduruldu.

Gebze- Orhangazi- İzmir otoyol projesinin İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü inşaatında iki yakayı bir araya getiren ve şubat ayında çekilerek üzerine geçici yürüyüş yolu (kedi yolu)montajına başlanan 150 metre yükseklikteki kılavuz kablolardan doğu yönündeki saat 15.30 sıralarında koptu. Kopan kablo İzmit Körfezi’ne düşerken, olay sırasında havanın rüzgarlı olması nedeniyle o bölümde çalışan kimse bulunmadığı için ölen ve yaralanan olmadı. Olay sırasında bölgeden geçen herhangi bir deniz aracı olmaması da faciayı önledi.

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü inşaatında kılavuz kablonun kopması nedeniyle İzmir Körfezi saat 15.40’tan itibaren gemi trafiğine geçici olarak kapatıldı. Ekiplerin kopan kabloyu güvenli bir şekilde kenara almasının andından gemi geçişlerine izin verildi.

Bakanlık yetkilileri konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: Asma Köprü Kablo montajı esnasında çalışma platformu olarak kullanmak üzere inşası süren ve kedi yolu diye adlandırılan sistemin doğu tarafı güney kule tepesindeki geçici bağlantı elemanından ayrılan kedi yolu kablosu 21 Mart 2015 günü saat 15:30 civarında denize düşmüştür. Olayda can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek ve projeyi aksatacak bir durum söz konusu değildir. Şu anda bölgede küçük boyutlu gemiler geçiş yapmaktadır. Kablo kaldırıldıktan sonra büyük gemilerin de geçişine izin verilecektir. Olayın sebebi teknik uzmanlarca detaylı olarak araştırılmaktadır.
Editör: TE Bilişim