Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan küçük Büşra’ya yeni bir işitme cihazı hediye etti.
Birkaç gün önce Gaziantep’in Barak Mahallesinde sokakta oynarken işitme cihazı çalınan ve sürekli elini kulağına atarak işitme cihazını isteyen küçük Büşra’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işitme cihazı hediye etti. Küçük Büşra’nın haberi gazete ve televizyonlarda çıktıktan sonra yurt içinden ve yurt dışından arayan binlerce kişi aileye yardım etmek istediğini söylemişti. Aynı haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da okuduğu ve özel kalemi aracılığıyla Gaziantep Valiliğini arayıp küçük Büşra’ya işitme cihazı hediye ettiği öğrenildi.
VALİ ATA: “İŞİTME CİHAZI CUMHURBAŞKANIMIZIN HEDİYESİDİR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hediye ettiği işitme cihazı bugün saat 13.00’da Gaziantep Valiliğinde aileye teslim edildi. İşitme cihazını aileye Gaziantep Valisi Erdal Ata verdi. Burada bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata, işitme cihazının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hediye edildiğini dile getirdi. Ata konuşmasının devamında, “Basındaki haberlerden okuduk. Aynı haberi zannediyorum Sayın Cumhurbaşkanımız da okumuş. Bizi özel kalem marifetiyle aradılar. Büşra kızımızın işitme cihazının alınıp teslim edilmesiyle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın bir talimatı oldu. Biz de cihazı aldık. Kendisine Sayın Cumhurbaşkanımızın hediyesi olarak takdim edeceğiz. Ben basında da izledikten sonra zaten arkadaşlara talimat vermiştim ama Cumhurbaşkanımızdan bu talimat gelince iş biraz daha hızlandırılmış oldu. Ben Büşra kızımıza geçmiş olsun diyorum. Cihazı güle güle kullansın. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu konuda gösterdiği hassasiyetten dolayı sizler adına ben teşekkür ediyorum” dedi.
BABA İBRAHİM BOZKURT: “VATANDAŞLARIN YARDIMLARINI İADE EDECEĞİM”
Küçük Büşra’nın babası İbrahim Bozkurt ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiğini ifade ederek kendisine işitme cihazı alabilmek için maddi yardımda bulunanlara gönderdikleri yardımları iade edeceğini söyledi. Bozkurt konuşmasında, “Dünyanın birçok yerinden arandık. Yardımsever insanlardan telefon aldık. Onlara da birer birer, tek tek teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Çok sağ olun. Çok teşekkür ediyorum. bu konuda sizlere de çok teşekkür ediyorum. Bir çok yerden yardım geldi. Ben onların da tekrar iadesini sağlamak istiyorum. Bana yardım edenlerin bana tekrar dönmelerini istiyorum. Maddi olarak benden daha kötü olanlara yardım etmesini istiyorum. Büşra’nın tekrar sağlığına dönmesinden dolayı da onlara, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Valimize çek teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.
Konuşmaların ardından aileye işitme cihazı valilik makamında Vali Erdal Ata tarafından teslim edildi.
Kaynak: iha