Bugün İstanbul Küçükçekmece' de korku dolu anlar yaşandı.  Küçükçekmece' de yol kenarında bir kaldırımın demirlerinde asılı halde duran bir poşet vatandaşta paniğe sebep oldu. Korkulu vatandaşlar hemen durumu 155 Polis İmdat' ı arayarak bildirdi. Güvenlik güçlerini harekata geçiren şüpheli paket bomba imha ekiplerinin itinalı çalışmaları eşliğinde fünye yardımı ile patlatıldı. Poşetten umulduğu gibi bir şey çıkmaması vatandaşın tedirginliğini yok etti.

İHA' dan alınan verilere göre; Olay, saat 07.00 sıralarında Küçükçekmece Halkalı Caddesi üzerinde yaşandı. İşlek olan caddede demirliklere asılmış olan pankarta sarılı şüpheli paket paniğe neden oldu. Paketi gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, ilk olarak paketin bulunduğu bölümü şeritle kapattıktan sonra trafiği keserek vatandaşları uzaklaştırdı. Ardından ekipler durumu bomba imha ekibine bildirdi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı koruyucu kıyafetlerini giyerek hazırladıkları fünyeyi paketin üzerine bıraktı. Polis ekipleri ise durakta bekleyen vatandaşları da uzaklaştırdıktan sonra caddeyi çift taraflı olarak trafiğe kapattı. Daha sonra uzman ekip, kontrollü bir şekilde fünyeyi patlattı. Büyük bir gürültüyle patlayan paket boş çıktı. Paketin imha edilmesinin ardından bomba imha uzmanı paketi inceledi. İncelemelerin ardından parçalanan pankart ve paket olay yeri inceleme ekipleri tarafından torbaya koyuldu.

VATANDAŞLAR OLAYI CEP TELEFONUNA KAYDETTİ

İmha işlemleri sürdüğü sırada durakta otobüs bekleyen vatandaşlar, polis ekipleri tarafından güvenlik bölgeye alındı. Vatandaşlar burada imha işlemlerinin büyük bir panikle hem izledi hem de cep telefonlarına kaydetti. İmha işleminin ardından cadde çift taraflı olarak trafiğe açılırken, vatandaşların da durağa geçmesine izin verildi.
Editör: TE Bilişim