İstanbul Beylikdüzü E-5 Karayolu’nda aşırı hız nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ‘lamborghini’ marka lüks Otomobil, bariyerleri aşarak yan yolda seyir halinde olan başka bir otomobille çarpıştı. Çarpışmanın sonrası ise felaket getirdi. 

Çarpmanın etkisiyle alev topuna dönen otomobilde bulunan Tuğçe Taşkın (26) feci şekilde yanarak hayatını kaybederken, aynı araçta bulunan Adem Kılıç (31) ağır yaralandı.
Kaza, E-5 Karayolu, Güzelyurt metrobüs durağı karşısı, Ankara istikametinde saat 23.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, aşırı hızla ilerleyen 34 MMM 76 plakalı “Lamborghini” marka lüks otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, bariyerleri aşarak yan yola fırladı. Araç, daha sonra yan yolda ilerleyen 34 HR 0460 plakalı otomobile çarptıktan sonra bir anda alev almaya başladı. Çevredeki vatandaşların yardımıyla araçta bulunan Adem Kılıç, araçtan çıkmayı başardı. Vatandaşlar araçta bir başka kişinin olduğunu öğrenmesiyle yangın tüpleriyle alev alev yanan aracı söndürmeye çalıştı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından araçtan yaralı olarak çıkarılan Kılıç’ı ambulansla Dr. Lütfi Kırdar Kartal eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Adem Kılıç’ın durumunun ağır olduğu öğrenildi. İtfaiye ekipleri de alev topuna dönen otomobile müdahale etti. İtfaiye ekipleri, söndürülen lüks aracın içerisinde Tuğçe Taşkın’ın cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yerine gelen polis ekipleri yanan aracın çevresine şerit çekerek yolu trafiğe kapattı. Olay yeri inceleme ekipleri, otomobil ve çevresinde inceleme yaptı. Yapılan incelemelerin ardından Tuğçe Taşkın’ın cansız bedeni, Büyükçekmece Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay nedeniyle E-5 Karayolu kısa süreli trafiğe kapatıldı. Yolun trafiğe kapatılmasından dolayı E-5 Karayolu Ankara istikametinde trafik yoğunluğu yaşandı. Yanan lüks aracın çekiciyle yoldan kaldırılmasının ardından trafik normale döndü. Bu arada yanan araç amatör kameralara saniye saniye yansıdı.
Polis, kazayla ilgili inceleme başlatırken polisin yanan lüks otomobilin sürücüsünün belirlenmesi konusunda araştırması sürüyor.

Olayın görgü tanığı Ozan Çakıcı isimli vatandaş, “Bir anda yangını gördüm. Şoför arkadaşı hemen içeriden çıkarttık. Bu sırada bir abi gelerek yangın tüpüyle aracı söndürmeye çalıştı. Ben otomobilin hızını görmedim. Sadece yandığını gördüm.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim