AYNI OCAKTA GÖÇÜKTE FELÇ OLDU
Madende mahsur kalan Kerim ve Ali Haznedar kardeşlerin eniştesi Mehmet Tuncer, 2 yıl önce aynı madende çalıştığı sırada meydana gelen göçük sonucu vücudunun belden aşağısının felç olduğu ortayı çıktı. Şu an tekerlekli sandalye ile hayatını sürdüren Tuncer, şunları söyledi:
''Orası çalışılacak bir yer değil. Çalışma şartları çok zor. Ben çalışırken göçük meydana geldi. Her şey bir anda oldu. Tek hatırladığım arkadaşlarımızın beni oradan çıkarması oldu. Ondan sonra belden aşağı felç kaldım. Bir nevi yarım insanım. Bir yerde çalışamıyorum, malulen emekli oldum.''
Çalıştığı dönemlerde yemeklerini maden cağında yediklerini ve nefes alacak vakit verilmediğini kaydeden Tuncer, ''Tuvaletinizi bile poşetin içine yapın diyorlardı. Biz bu şartlarda çalıştık. Şimdi kayınbiraderlerim aynı şartlarda çalıştı. Orası kötü bir yer. Bizim zamanımızda su baskınları olmadı ama ufak tefek göçükler oluyordu. Bu olayda kesinlikle ihmal var. Ama biz ümidimizi kesmiyoruz. Ama mantıklı düşünmek gerekir, bir insan o kadar suyun içinde çamurun içinde düşünmeden edemiyorum'' dedi.
Kayınbiraderleriyle konuşması sırasında şartların iyi olmadığını söylediklerini anlatan Mehmet Tuncer, "Ne kadar para alırsan da al, oradaki şartlar çok zor. Ben bir gün içinde 4-5 defa terden dolayı üstümü değiştirdiğimi bilirim. Ben bırakalı 2 yıldan fazla oldu ama şartlar değişmedi'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Kaynak: dha