KARAMAN’ın Ermenek İlçesi’nde 28 Ekim'de meydana gelen maden faciasında mahsur kalan işçilerden 36 yaşındaki Kamil Yaman'ın eşi 25 yaşındaki Aysun Yaman, "Hala umudum var. Her an sağ gelecek gibi bekliyorum" dedi.
Ermenek İlçesi'ne Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madenciliğe ait linyit ocağından su baskını sonucu meydana gelen faciada mahsur kalan 18 işçiden, halen ulaşılamayan 8 madenci arasında bulunan Kamil Yaman, geride gözü yaşlı bir eş, 3 çocuk, özürlü bir ağabey, anne ve babasını bıraktı.
AİLESİNE YAKIN OLMAK İÇİN MADENİ SEÇTİ
Başyayla İlçesi Üzümlü Köyü'nde oturan 12 yaşında Mehmet, 7 yaşında Muhammet Ali ve 2 yaşındaki Mert adında üç çocuk babası olan Kamil Yaman, 1.5 yıl öncesine kadar özellikle yaz mevsimi hep başka şehirlere giderek tarım işlerde çalışıp köyde bıraktığı ailesi ile anne- babası ve özürlü ağabeyine bakıyordu. Ancak sürekli gurbete gittiği için ailesinden uzak kalan Kamil Yaman, daha fazla bu ayrılığa dayanamayarak hem ailesine yakın olmak, hem de bedensel ve zihinsel özürlü ağabeyi 40 yaşındaki Ahmet Yaman ile yakından ilgilenebilmek için memleketinde ve madende çalışmaya karar verdi. Ailesi ve geleceği için sigortalı bir iş düşünen Kamil Yaman, 1.5 yıl önce Has Şekerler Madencilik'te çalışmaya başladı.
HALA UMUDUMUZU KAYBETMEDİK
Olay günü eşinin hazırladığı kumanyayı alarak madene çalışmaya giden Kamil Yaman, 28 Ekim'de su basan ocakta mahsur kaldı. Kazanın hemen ardından başlatılan kurtarma çalışmalarına rağmen Kamil Yaman'ın da aralarında bulunduğu 8 madenciye henüz ulaşılamadı.
28 gündür torunları ve gelini ile birlikte oğlunun yolunu gözleyen 66 yaşındaki Havva Yaman, hala umudunu kaybetmediğini söyledi. Havva Yaman, "28 gün oldu. Evladımın çıkmasını bekliyoruz. Her gün gözyaşı döküyorum. Çocuğumun gelmesini istiyoruz. Kazadan önce olduğu gibi işten dönüş saati geldiğinde içeriye girecekmiş gibi evde sürekli kapı ve pencerelere bakıyorum" dedi. Çalışmaların biran önce bitirilmesini isteyen eşi Aysun Yaman da "Hala umudum var. Her an sağ gelecek gibi bekliyorum" diye konuştu.
HALA BİTİREMEDİLER
Madende mahsur kalan Kamil Yaman’ın kardeşi Sıdıka Küçük de şunları söyledi:
"İçimiz yanıyor ve kan ağlıyor. 28 gündür acı bir bekleyiş var. Sağ ya da ölüyse de en kısa zamanda abimin gelmesini bekliyoruz. 28 gündür bitiremediler. Nasıl bir maden anlayamadım ki. Bir an önce bitirsinler artık. Ağabeyim geride 3 çocuk bıraktı. Ağabeyimin de şehit statüsünden yararlanmasını istiyorum. Ağabeyim son 1,5 yıldır madene gidiyordu. Öncesinde mevsimlik işçi olarak başka illere gidip bahçelerde tarlalarda çalışıyordu. Evden ayrıldığı zaman 4 ay 5 ay uzak kalıyordu. Kazanıp geldiği para da 1-2 ay içerisinde bitiyordu. Sürekli bir iş, sigorta ve çocuklarının başında bulunmak için madene başlamıştı. Ama maalesef bu kaza başına geldi."

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha