Malatya Büyükşehir Belediyesine ait bir trambüs, İnönü caddesinde alev aldı.  Seyir halindeyken meydana gelen bu yangın da vatandaş kısa süreli bir panik atlattı.  44 AG 020 plakalı trambüs, İnönü Üniversitesi kampüsü içinde bulunan İlahiyat Fakültesi'nin önünde seyir halindeyken, henüz belirlenemeyen bir nedenle yandı. Şoför, araç içindeki kameradan kıvılcımı fark ederek içinde çoğu üniversite öğrencisinin bulunduğu trambüsü durdurarak, yolcuları tahliye etti.

DHA' nın verilerine göre; Olay, saat 23.00 sıralarında İnönü Üniversitesi'nde meydana geldi. Üniversite ile şehir merkezi arasında sefer yapan trambüste elektrik halatının kopması sonucu aracın içerisinde bulunan tırafo patladı. Bu sırada Trabüs alev aldı. İçerisindeki yolcular kısa sürede tahliye edildi. Yangın itfaiye ekilerinin yoğun çabaları sonucu söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmazken, maddi hasar oluştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak çalışan trambüs hakkında zaten ortaya bir çok iddia atılmıştı. Yavaş işlediğini ve güvenir olmadığını belirten vatandaş,  haklı tepkilerini gösterdi. Malatya Büyük Şehir Belediyesi trambüs projesini 70 milyon liraya maal etmişti.



Editör: TE Bilişim