Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Kuyumcu köyünde, dağlarda çıkan melki mantarından bol para kazanan köylüler mevlit okutup ziyafet verdi.
550 nüfuslu Kuyumcu köyünde güz yağmurlarının erken düşmesi sayesinde melki mantarı bereketi yaşandı. Mantarları dağdan toplayan köylüler ilçe merkezinde satarak para kazandı. Muhtar Selim Çivi ve köy imamı Fatih Yıldız’ın öncülüğünde bir araya gelen köylüler hayır yapmaya karar verdi. İlçe merkezi ve çevre köylerden vatandaşlar hayra davet edilirken, köy meydanında kurulan kazanlarda yemekler hazırlandı. Köy gençleri de konuklara ikram için seferber oldu. Öğle namazı öncesi köy camiinde mevlit okunurken. Müftü Oğuz Metin vaaz verdi.
Yaklaşık bin kişiye nohutlu pilav ve ayran ikram edildi. Yemekleri köylü kadınlar hazırladı. Vahide Alaca, ”Dağda bu sene melki çok bol oldu. 7’den 70’e mantar toplamaya gittik. Kazandığımız paralarla hayır yapmaya karar verdik" dedi.
Köy muhtarı Selim Çivi de, ”Bu yıl mantar çok çıktığı için hayır yemeği ve mevlit tertip ettik. Hayra katılanlara teşekkür ederim” diye konuştu.
Hayra Kaymakam Osman Yenidoğan, Belediye Başkanı Necdet Uysal, AKP İlçe Başkanı Onur Bedir, MHP İlçe Başkanı Hüseyin İnceefe, Ziraat Odası başkanı Ali Duman ile bazı meclis üyeleriyle ve daire müdürleri de katıldı.
Kaynak: iha