BALIKESİR'in Bigadiç İlçesi'nde, yolda bulduğu mantarı yedikten sonra zehirlenen ve karaciğeri iflas eden 7 yaşındaki Davut Ünal, Konyalı donörden yapılan nakille yeniden hayata tutundu. Oğlunun sağlık durumunun iyiye gittiğini ama önlerinde bir haftalık kritik dönemin bulunduğunu söyleyen baba Kemal Ünal ise "Herkesi organ bağışına çağırıyorum. Biz bu acıyı yaşadık. Ben de organlarımı gerektiği anda bağışlayacağım" dedi.
Geçen hafta, Kozpınar Köyü'nde meydana gelen olayda, 7 yaşındaki Davut Ünal, arkadaşlarıyla dolaştığı sırada yol kenarında bulduğu mantarı yedi. Eve gittikten sonra kusmaya başlayan Davut'un ailece yedikleri balıktan zehirlendiğini düşünen yakınları onu, ilk olarak Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne, ardından da Bursa Nilüfer Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Ancak burada uygulayacak tedavi olmadığı söylenmesi üzerine Davut, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne gönderdi. Mantardan zehirlenen ve tetkikler sonrasında karaciğerinin iflas ettiği belirlenen Davut'un tek yaşama şansının organ nakli olduğu açıklandı.
Bu andan itibaren uygun donör bulmak için harekete geçen ailenin kendi çevrelerinden yaptıkları araştırmalardan bir sonuç alınamadı. Ancak müjdeli haber aileye, Konya'dan geldi. Burada yaşamını yitiren 23 yaşındaki gençten alınan karaciğer, sağlık ekiplerinin yoğun çabaları sonrasında İzmir'e getirilip Davut'a nakledildi. Başarılı geçen nakil ameliyatı sonrasında yoğun bakım ünitesine alınan Davut Ünal'ın sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı.
BABADAN ÇAĞRI
Oğlunun için vücudunun organı kabul edip etmediğinin anlaşılması için, bir haftalık kritik bir sürenin önlerinde olduğunu söyleyen baba Kemal Ünal, organı bağışlanan gencin ailesini de tanımak istediğini dile getirdi.
Organ bağışı çağrısı da yapan Ünal, "Ben herkesi organ bağışına çağırıyorum. Gerekli olması durumunda ben de organlarımı bağışlayacağım. Organlar, benim gibi çaresizce bekleyen binlerce hastaya ve ailelerine umut olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha