Ali AKSOYER / İSTANBUL, () SİGARA dağıtıcılarının paralarını ve içinde sigara  bulunan bir aracını gasp eden 3 şüpheli polisin düzenlediği operasyon ile yakalandı.
Pendik ve Tuzla'da maskeli kişiler iki sigara dağıtıcısının paraları ile araçlarında bulunan sigaraları silah ve bıçak zoruyla gasp etti. Başka bir olayda da soyguncular, ellerini arkadan kelepçe ile bağladıkları bir sigara satıcısının içinde sigara  bulunan aracını silah zoruyla alarak uzaklaştı. Soyguncular kapısını açamadıkları sigara aracını bırakıp kaçtı. Çekmeköy'de de bir sigara dağıtıcısı gasp edilmek istendi.
Olaylar üzerine araştırma başlatan polis, geçen Pazartesi günü Kartal, Sancaktepe ve Maltepe’de eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda A.B. (28), N.G. (37) ve İ.S. (29) yakalanarak Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliği’ne getirildi. Şüpheliler dün adliyeye sevk edildi. Üç şüpheli de çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Üç şüphelinin karıştığı iddia edilen olaylar şunlar:
* 12.04.2014 günü saat 14.50 sıralarında Pendik’te sigara dağıtımı yapan N.K. (28), müşterilerinden B. Gıda önünde siparişleri hazırladığı sırada maskeli iki şahsın tarafından silah zoruyla etkisiz hale getirildi. Soyguncular araçta bulunan 40.000 TL’yi gasp etti.
* 16.09.2014 günü saat 16.00 sıralarında Pendik’te sigara dağıtımı yapan E.D. (27) müşterilerinden S. Market önünde siparişleri hazırladığı sırada maskeli iki şahıs tarafından bıçak zoruyla etkisiz hale getirildi. Soyguncular E.D.'nin üzerinde bulunan 2 bin TL ile araçta bulunan 39 karton sigarayı gasp etti.
* 21.10.2014 günü saat 15.55 sıralarında Tuzla’da sigara dağıtımı yapan B.E. (33) müşterilerinden K. Market önünde siparişleri hazırladığı sırada silahlı iki şahsın aracına bindi. Şüpheliler satıcıyı kelepçe ile arkadan bağladı. Aracı da alarak Tuzla-Aydıntepe üstgeçit altına gelen soyguncular, burada aracın sürgülü kapısını açmaya çalıştı. Ancak kapıya açamayan soyguncular, yaya olarak kaçtı.
* 30.10.2014 günü saat 14.45 sıralarında Çekmeköy’de sigara dağıtımı yapan U.U. (33), A. Gıda önünde siparişleri hazırladığı esnada bıçak zoru ile iki şahsın, aracına zorla bindi.  U.U.’nun bağırıp direnmesi üzerine iki şahsın araçtan inerek kaçtı.

(FOTOĞRAFLI)

Kaynak: dha