ORDU Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa İlçesi'nde annesi ve ablasıyla kusma, yüksek ateş şikayetiyle iki kez hastaneye kaldırılıp müdahale edilen 9 yaşındaki Melisa Nur Tan'ın ölüm nedeninin otopsi sonucu belli olacağını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, olayın çok yönlü soruşturulduğunu belirtti.
Geçen Pazar gecesi Ordu'nun Fatsa İlçesi'ne bağlı Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde kusma ve ateş şikayeti üzerine Fatsa Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne giden, burada tahlil ve tedavisi yapılarak eve gönderilen ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi Melisa Nur Tan olaydan 5 saat sonra kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
ABLA AMBULANS UÇAKLA ANKARA'YA GÖTÜRÜLDÜ
12 yaşındaki ablası Melek Tan ise Fatsa Devlet Hastanesi'nden dün ambulansla Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Polikliniği'ne sevk edildi. Melek Tan, durumu ağırlaşınca bugün ambulans helikopterle Trabzon Havalimanı'na, buradan da hazır bekletilen Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. 37 yaşındaki anne Emine Tan'ın tedavisine ise Fatsa'da devam ediliyor.
ÖLÜM NEDENİ OTOPSİDE ÇIKACAK
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ölüm olayı ile ilgili olarak çok yönlü soruşturma yürütüldüğünü, hastanede doktor ihmali olup olmadığının otopsi sonucunda ortaya çıkacağını belirterek, "Fatsa'da anne ve iki kızı, zehirlenme şüphesiyle bir aile hastaneye başvuruyor. Doktorun gerekli tetkikleri yapması sonucunda bulantı, kusma var. Hasta Melisa evine gönderiliyor, 5 saat sonra yürüyerek geldiği hastaneye annesinin kucağında kötü durumda geliyor. Acilde müdahale ediliyor ve Ordu'ya sevk ediliyor. Yolda kalbi durunca kaybediyoruz. Annenin durumu şu anda iyi. Doktor ihmali olup olmadığı araştırılıyor. Yapılacak otopsi neticesinde Melisa'nın gerçek ölüm nedeni ortaya çıkacak. Acaba karmonmonoksit zehirlenmesi mi, yoksa yedikleri birşeyden mi zehirlendi veya başka bir nedenden dolayı mı, bu otopsi neticesinde ortaya çıkacak. Soruşturma neticesinde doktor ihmali var mı yok mu, boyutu nedir ona da ışık tutacaktır otopsi raporu. Şu anda olay çok yönlü soruşturuluyor. İhmali görülenler hakkında her türlü idari ve disiplin soruşturması yapılıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha