Akif ÖZDEMİR / ADANA, () - ADANA'da Kamu-Sen üyeleri, yanlarında getirdikleri fiyat etiketli sebzelerle memur maaş zammını protesto etti. Sendikacılara destek verip ve ekonomik sıkıntı çektiğini belirten bir kadın, açıklamanın ardından poşetlerdeki sebzeleri aldı.
İnönü Parkı'nda toplanan yaklaşık 30 Kamu-Sen üyesi, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde şehit olan 3 asker için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. Daha sonra  memurlar, beraberlerinde getirdikleri fiyat etiketli sebzeleri poşetle yere koydu. Ardından açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Ayhan Arabacı, yaşanan ekonomik gelişmelerle 2.6 milyon kamu görevlisi ve 1.9 milyon emeklinin geçim mücadelesinin, ekonomik savaşa döndüğünü söyledi. Ekonomik planlar ve artan fiyatlar dikkate alındığında memurun aylık 240 lira zararda olduğunu belirten Arabacı, "Memurun yalnızca 2014 zararı yüzde 12 olmuştur. Artık enflasyon farkı da memurların eriyen maaşlarını kurtarmaya yetmemektedir. O halde 2014 ve 2015 yıllarını kurtarmak için memur ve emeklilere yüzde 12 ek zam yapılması zorunlu hale gelmiştir" dedi.
SENDİKACILARA DESTEK VERDİ SEBZELERİ ALDI
Bu sırada açıklamayı izleyen 55 yaşındaki Hanım Uzun da, "Sebzenin birini alabiliyorsak diğerini alamıyoruz" diye bağırdı. Bunun üzerine sendikacılar yanlarına çağırdıkları kadına, yaşadığı ekonomik sıkıntıyı anlatmasını istedi. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini belirten Hanım Uzun, yerde duran poşetler içindeki sebzeleri aldı, üyeler de taşıması için ona yardımetti. Hanım Uzun poşetlerdeki domates, patlıcan, biber, fasulye, limon, patates ve soğanı alıp gülerek alandan ayrıldı.
FOTOĞAFLI

Kaynak: dha