İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - TÜRKİYE Kamu-Sen'e bağlı sendikaların Manisa'daki şubeleri ve üyeleri, Manolya Meydanı'nda bir araya gelerek hükümetten yüzde 12'lik zam istediklerini dile getirdi.
Hükümetin 2015 yılı için memura ön gördüğü 3+3 zam artışını kabul etmeyen Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların Manisa'daki şube başkanları ile üyeleri Manolya Meydanı'nda eylem yaptı. Kamu-Sen'e bağlı sendikaların temsilcileri ellerindeki 'Kriz memuru deldi geçti', 'Yandaş sefada, çalışan cefada' yazılı dövizleriyle düdük çalarak hükümetin öngördüğü 2015 zammını protesto etti.
Kamu-Sen Manisa İl Temsilcisi Recep Varlıakman, hükümetin 2015 yılı için öngördüğü yüzde 3+3'lük maaş zammıyla memurun kaderine terk edildiğini savundu. Varlıakman, "Yaşanan son ekonomik gelişmelerle birlikte 2.6 milyon kamu görevlisi ve 1.9 milyon emeklinin çileli geçim mücadelesi tam bir ekonomik savaşa dönmüş durumda. Memurlarımız 9 aydır, toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödüyor. Bilindiği gibi iktidar ve malum konfederasyon işbirliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamma mahkum edildi. 2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon, memurları masada yüz üstü bıraktı. Kanuna göre 30 gün sürmesi gereken toplu sözleşme süreci 7 günde, 2 toplantı sonunda anlaşmayla sonuçlandırıldı. Toplu sözleşme sonunda kamu görevlilerinin hakkı olan enflasyon farkı ödemesi gasp edildi, yok sayıldı. Memurlar kaderine terk edildi. Bütçede memurlara ayrılan kaynağın 2.97 milyar TL'si hükümete peşkeş çekildi ve masada bırakıldı. Maaşlara yansıyan 123 TL'lik net artış, tarihi başarı olarak yutturulmaya çalışıldı" diye konuştu.
"MEMURLAR AYLIK 240 LİRA ZARARDA"
Kamu-Sen Manisa İl Temsilcisi Varlıakman konuşmasının devamında, memurun zorunlu harcamalarının her geçen gün artış göstermesine karşın, maaş zamlarının artış göstermediğine değindi. Varlıakman, "Enflasyon hedefini yüzde 5.3'den yüzde 9.4'e yükselttiniz. Memurları ve emeklileri bir kalemde açlığa mahkum ettiniz. Harcamalar 363 lira artarken maaşlara 123 lira zam yaptınız. Bu arada belli kesimlere de 725 lira ile 1155 lira arasında zam yapıp, diğerlerini unuttunuz. Siz hala kendinize adil mi diyorsunuz? Ekonomik planlarda yapılan değişiklikler ve artan fiyatlar dikkate alındığında, memurların aylık 240 lira zararda olduğu görülüyor. Memurun yalnızca 2014 zararı yüzde 12 oldu. Artık enflasyon farkı da memurların eriyen maaşlarını kurtarmaya yetmiyor. O halde 2014 ve 2015 yıllarını kurtarmak için memur ve emeklilerimize yüzde 12 ek zam yapılması zorunlu hale geldi. Hakime, savcıya, akademisyene veriliyorsa, diğer memurlara ve emeklilere neden verilmesin? Üstelik onlara verilen kadar da istemiyoruz. Yüzde 12 artışın anlamı, aile ve çocuk parası hariç en düşük dereceli memura 201 lira, ortalama memur maaşına ise 262 lira zam demektir" diye konuştu.
Varlıakman'ın açıklamasının ardından Kamu-Sen üyeleri düdük çalarak memur zammını protesto ettikten sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI

 

 


 

Kaynak: dha