BALIKESİR'de Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'na (Türkiye Kamu-Sen) bağlı sendikalara üye memurlar, 'Hakime, savcıya var da bize yok mu?' adlı eylemde bir araya geldi. Ekonomik sıkıntı çektiklerini belirten grup maaşlarına yüzde 12 zam yapılmasını istedi.
Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilciliği'nin organizasyonunda memurlar, bugün 14.00 sıralarında Alihikmetpaşa Meydanı'nda bir araya geldi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eyleme Balıkesir'in MHP'li eski Belediye Başkanı İsmail Ok da destek verdi. Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Yılmaz Kuran öncelikle Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarken, eyleme katılanları Hakkari'de şehit olan üç asker için bir dakikalık saygı duruşuna çağırdı. Sonrasında meydandan 'Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız' sloganı yükseldi.
YÜZDE 12 ZAM TALEBİ
Ardından basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Yılmaz Kuran, yaşanan son ekonomik gelişmelerle birlikte 2.6 milyon kamu görevlisi ve 1.9 milyon emeklinin çileli geçim mücadelesinin tam bir ekonomik savaşa döndüğünü söyledi. Kuran, şöyle dedi:
"Memurlarımız dokuz aydır toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödemektedir. Bilindiği gibi iktidar ve malum konfederasyonun işbirliği ile memura 123, emekliler ise 140 lira zamma mahkum edildiler. Enflasyon farkı ödemesi yolundaki tüm girişimlerimizi 'toplu sözleşme hükümlerinin dışına çıkamayız' gerekçesiyle geri çeviren hükümet yetkilileri, toplu sözleşme dışında hakim ve savcıların maaşlarına 1155, akademik personele de 725-835 TL arasında zam yaptı. Hakim ve savcılarımızın bilim adamlarımızın maaşlarının yükseltilmesi elbette hepimizin isteğidir. Akademisyenlerin yıllardır ihmal edildiğini de her zaman söyledik. Ancak bizim talebimiz tüm memurların ve emeklilerin sorunlarının çözülmesi yönündedir. Bunun için de yüzde 12 ek zam istiyoruz."
İKTİDARIN KAÇACAK YERİ YOK
Bu adaletsizliğin Cumhuriyetin niteliklerine ve ilkelerine uymadığını söyleyen Kuran, "Tüm kamu görevlilerinin ekonomik sorununu çözecek bir çalışma yapılması için iktidarın kaçacak yeri, geçerli bir mazereti yoktur. Cumhurbaşkanlığının bütçesini iki katına çıkarıyor, yüzde 100 zam yapıyorsunuz. Atatürk'ün emaneti Orman Çiftliği'ni talan edip, milyarlarca liraya saray yapıyorsunuz. Milletvekili maaşlarına tam 1000 lira zam yapıyorsunuz. PKK ile terör pazarlığı yapıyorsunuz, Abdullah Öcalan'la ihanet pazarlığı yapıyorsunuz. IŞİD'le rehine pazarlığı yapıyorsunuz. PYD'yle yardım pazarlığı yapıyorsunuz. Memurla maaş pazarlığı yapmaktan asla kaçamazsınız" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI
 

Kaynak: dha