Mersin Anamur'da bir günde iki kişinin ölmesi, DOMUZ GRİBİ konusunda vatandaşı korkuttu. Dün avukat 31 yaşındaki Hüsnü Uysal ve ev kadını 56 yaşındaki Eşme Demir’in ölmesinin sebebiyeti olan domuz gribi hastalığı sebebiyle bugün bir kişinin daha ölmesi, bölgede büyük panik yarattı. Ağır gribal enfeksiyon şikayetiyle tedavi gören 30 yaşındaki Yaşar Küçükalıç' ta bugün öğle saatlerinde hayata gözlerini yumdu.  Bu kişilerden alınan kan örnekleri, Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü’ne gönderilerek ’domuz gribi’ olup olmadığı incelenecek. Ölen kişilerin yakınlarına verilen belgede H1N1 ve soru işareti görüldüğü iddia etti.

İki ölümle ilgili araştırma sürerken yine Anamur’dan Mersin Devlet Hastanesi’ne 1 hafta önce ağır gribal enfeksiyon şikayetiyle getirilen Yaşar Küçükalıç’ın bugün öldüğü bildirildi. Küçükalıç’tan da domuz gribi şüphesiyle kan örneklerinin aynı laboratuvara gönderildiği bildirildi. 

Yüksek ateş ile seyredilen hastalığın süresi boyunca, hasta kişilerin yalıtım odalarında tedavi görmesi bir nevi iyileşme örneği verebilirken, Türkiye için ise Domuz Gribinde herhangi bir kırmızı alarm oluşturulmadı. 

ÖLÜM NEDENLERİ KESİN TETKİK SONUCU BELLİ OLACAK

Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, önceki gün Anamur'da hayatını kaybeden Avukat Hüsnü Uysal ile Yaşar Küçükalıç'ın akut pnomoni teşhisi konulduğu ifade edilerek numune sonuçlarının Ankara'da Hıfzıssıhha merkezine gönderildiğini, orada yapılan kesin tahlil ve tetkiklerin neticesi sonrası ölümlerin H1N1 virüsünden mi yoksa normal bir gribal enfeksiyondan mı kaynaklandığının ortaya çıkacağını ifade etti.

Mersin'de Atıcı, Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Grip hastalığı, Mersin, Sivas, Çanakkale ve diğer illerdeki genç hastaların ölümüne sebep olmasıyla yeniden gündeme gelmiştir. Mersin’in Anamur ilçesinde grip nedeniyle ölümler olduğu ve cenazelerin kireçlenerek gömüldüğü bildirilmektedir. Grip hastalığı, hızlı bulaşan, yaygın şekilde toplumu etkileyen bir halk sağlığı sorunudur. Domuz gribi olduğu düşünülen, H1N1virüsü ile ortaya çıkan ağır seyirli, aşırı hızda bulaşıcı ve ölümcül, grip tablosu son aylarda toplumda hızla yayılmaktadır. Ancak ölümlerin nedenleri konusunda kamuoyu yeterince bilgilendirilmemektedir. Salgın hastalık, ateş, kas ağrıları, halsizlik, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, baş ağrısı, bazen ishal, kusma ile seyredebilmektedir. Toplumun basit grip olarak algıladığı bu tablonun son günlerde genç ölümlere sebep olduğundan özellikle Mersin’de halk ciddi şekilde kaygılıdır" dedi.









Editör: TE Bilişim